Dagelijks scrol ik door Instagram en wat kwam ik hier een leuk bedrijf tegen, namelijk  Wendy Amend (op instagram: @wendyamend). Op instagram post Wendy super leuke foto’s van haar zelfgemaakte kleding, geshowd door haar 2 mooie kinderen maar ook van haarzelf achter de naaimachine. Onder elk product vertelt Wendy iets over het kledingstuk en waar haar inspiratie vandaan kwam. Ik heb Wendy benaderd en zij heeft ons als allereerste de jumpsuit “Charlie” opgestuurd. Inmiddels is het heerlijk weer en past Zayne deze jumpsuit super goed. Lees in deze blog alles over het bedrijf en de jumpsuit.

Over Wendy Amend

Als klein meisje wilde Wendy echt alles hergebruiken, van inpakpapier, tot losgelaten knoopjes en kleding die haar zussen niet meer wilde nam zij allemaal mee en borg ze op in haar kamertje van 8 vierkante meter. Met haar fashion & Design diploma op zak betrad zij de grote mensen wereld als een fashion design assistent bij Vlisco. Hoewel haar passie voor vintage bleef, merkte zij toch dat ze meer en meer deel uitmaakte van de wegwerpcultuur. Met haar bedrijf wil zij zichzelf wakker schudden, haarzelf weer mee nemen naar een wereld waarin je niets nodig had en vanuit daaruit het onmogelijke mogelijk bleek te zijn.

wendy amend

Over de collectie

Wendy: Met mijn collectie wil ik je meenemen in mijn wereld. Hoe ik de wereld zag als klein meisje. Een wereld waarbij knuffels konden praten en printjes moeiteloos gecombineerd werden met printjes. Waarbij je met elke blik weer een nieuw detail ontdekt. Een detail met een verhaal! Zo vind je op Bibi’s rug knoopjes van een trouwjurk en zijn de nopjes van Babel afkomstig van een eigen gemaakte zwangerschapsrok. Deze vondsten noemen we onze vintage schatten die we graag combineren met biologische duurzame stoffen. Onze collectie willen we maandelijks uitbreiden met nieuwe creaties. Creaties die tijdloos zijn en door het jaar heen weer opnieuw ingezet kunnen worden. Zodat we uiteindelijk een “complete” kinder capsule kunnen aan bieden. Raf simons zei ooit: “I dont want to show clothes, I want to show my attitude, my past,present and future”. Ik voel me nog steeds erg verbonden met deze quote en dat maakte dan ook dat ik voor de naam: Wendy Amend koos .

wendy amend

“Charlie”

Charlie was in mooi inpakpapier ingepakt en we kregen er ook nog een lieve kaart en een super leuke houten broche in de vorm van een diamant bij. Charlie is een jumpsuit met korte mouwen en korte broekspijpen. De jumpsuit is in de kleur rusty orange en heeft op de boord en de billen een andere stof, namelijk een mintgroene kleur met allemaal lieve aubergine gekleurde konijntjes met roze oortjes. Dit maakt de jumpsuit dan ook extra schattig! Daarnaast heeft het 2 soorten knoopjes op de boord, een die dicht tegen de rusty orange kleur zit en een meer richting een wijn rode kleur. Tevens is Charlie ook het broertje van “Luca“, qua model precies hetzelfde alleen dan met geel, wit, paars en groen kleuren.

 
De gehele collectie is te koop op de prachtige, nieuwe website van Wendy Amend, klik hier!

Social media:

Instagram: @wendyamend
Facebook: facebookpagina
Zayne vindt de jumpsuit helemaal super, dankjewel Wendy!
wendy amend