Toen ik in Utrecht aan het revalideren was in “De Hoogstraat” was er een bijeenkomst waarbij verschillende merken rolstoelkleding te zien waren. Eén van deze merken was Be it by jenn. Dit is een jong vlot merk welke staat voor comfortabele, leuke en betaalbare kleding. Destijds was ik er nog niet aan toe om rolstoelkleding te kopen omdat het zou betekenen dat ik voor een langere tijd in een rolstoel zou zitten; een realiteit die ik toen nog niet onder ogen kon zien. Uiteindelijk was ik het zo zat om in joggingsbroeken rond te lopen dat ik toch maar een aantal broeken besteld heb.

Rolmodel

Het leek mij leuk om de eigenaresse van dit merk, Jennifer, te laten weten dat haar presentatie in “De Hoogstraat” zinvol is gebleken. Ik heb haar via Instagram getagd in een foto van mij in één van de broeken uit haar collectie. Ik kreeg al vrij snel een reactie van Jennifer met vraag of ik het zag zitten om “rolmodel” te worden. De rolmodellen van het kledingmerk zitten samen in een besloten facebookgroep waar er beroep op hen kan worden gedaan voor het geven van feedback en het model staan tijdens events of fotoshoots voor de website. Dit wilde ik natuurlijk wel. Vrij snel hierna heb ik model mogen staan voor dit merk.

be it by jenn

Be it by Jenn: de fotoshoot

Op zaterdag 25 maart 2017 verzamelde wij bij het kasteel Rhijnauwen in Bunnik. De kleding was eerder die week al bij mij thuis afgeleverd: een mooie legergroene broek met een verhoogde achterkant, langere broekspijpen en van een zachte stof. Hierboven droeg ik een effen zwart t-shirt met een langere achterkant en iets wijder aan de onderkant voor meer ruimte rondom de buik. Wat wel fijn is omdat daar wat extra kilo’s zitten sinds ik zittend door het leven ga.

be it by jenn

Samen met nog 4 andere rolmodellen begonnen we de fotoshoot met een groepsfoto. Het was heerlijk weer en de omgeving was erg mooi. Tijdens de individuele shoots heb ik met de andere modellen kunnen praten en mezelf kunnen voorstellen. Ik moet zeggen dat het erg prettig was om niet de enige in een rolstoel te zijn en weer op ooghoogte met anderen te kunnen praten. Mijn vriend was met mij mee naar de shoot en nu was hij het die uit te toom viel in plaats van ik. Ik moet zeggen dat ik me door mijn gewichtstoename wel erg onzeker voelde tijdens de shoot, maar dat ik het daarnaast ook erg leuk vond om te doen. Ik was als laatst aan de beurt bij de individuele shoots en mocht ook nog even met Ronald op de foto.

We hebben na de fotoshoot nog bij het pannenkoekenhuis wat gegeten en zijn toen vertrokken naar mijn schoonouders in Driebergen. Ik heb het erg naar mijn zin gehad tijdens de fotoshoot en voor het eerst in een lange tijd heb ik mij een keer niet rot gevoeld omdat ik in een rolstoel zit. Ik voelde me heel even weer normaal.

rolstoelfotomodel