Ik moet bekennen, ik ben een enorme fan van Nederpop en met name van alle frontleaders van de band. Een goede zanger heeft niet alleen de voice maar ook de charisma. Mijn eerste concert was van de Dijk. Zodra Huub van der Lubbe zijn stem liet horen werd ik betoverd, meegezogen in zijn beleving, zijn charme en zijn stem zorgde ervoor dat ik alles om mij heen vergat en alsof ik de enige in de zaal was voor wie hij zong…compleet verloren was ik.

Magisch

Laten we eerlijk zijn maar Huub moet het niet van zijn uiterlijk hebben maar deze zanger straalt op het podium iets magisch uit, iets breekbaars en tegelijkertijd zo ver weg. Kijk nu internationaal maar naar Mick Jagger. Deze bejaarde ielige man heeft ook niet de knapheid maar kan iedere vrouw veroveren met zijn podiumcharme. Wellicht dat je vanwege hem tegenkomend op straat als compleet onbekende een blokje om gaat vanwege zijn angstaanjagende uiterlijk. De vergelijking die ik nu ga maken is eigenlijk qua muziekgenre appels met peren vergelijken maar met stip op EEN staat echt Koen Wauters op de lijstje.

Clouseau

Koen met zijn Clouseau, Koen met zijn ontembare energie die hele concertzalen op zijn kop zet en elke vrouw het gevoel geeft dat er speciaal voor haar wordt gezongen. Koen heeft ook niet het perfecte uiterlijk  maar eenmaal zijn Vlaams accent door de microfoon horend ben ik verloren, licht hij op en heeft hij al mijn aandacht! “Domino” gaat niet over Ankie Stuijts maar zo ervaarde ik het wel toen ik in het Sportpaleis te Antwerpen bij een van hun  shows zat. Koen betoverde, gaf en nam, een ware entertainer die zelfs met zijn 50 jaar de tienermeisjes naast mij deden blozen terwijl hij toch echt naar mij keek!

Groupie

Als je al 30 jaar in het vak zit en nog steeds uitverkochte zalen zonder moeite krijgt ben je een topper, een entertainer. Wellicht dat meneer Wauters binnenkort bij hun intiem optreden 30 jaar Clouseau in de Koningin Elisabeth zaal te Antwerpen zijn “Anne” wil veranderen in “Ankie” zodat ik bij deze aanwezigheid nog meer weg zal dromen dan ik al jaren doe bij deze heerlijke Vlaming.

Daar gaat ze…op wolken van verliefdheid zoals alleen de echte groupies onder ons kennen…