*Deze blog is gesponsord door Chocolate Company Zoetermeer.

Sinds mei 2016 is in het stadshart, het centrum van Zoetermeer, veel veranderd. Een groot gedeelte, ter hoogte van de AH XL, is opgeknapt en vernieuwd waardoor er nieuwe winkels bij zijn gekomen, waaronder Chocolate Company. Voor Valentijnsdag waren Esli, Zayne en ik hier uitgenodigd. Wat hebben wij gesmuld!

Over Chocolate Company

Als je door het centrum loopt zie je een heel gezellig, industrieel ingericht zaakje staan. De hele buitenkant is van glas waardoor je snel aangetrokken wordt door alle heerlijke chocolade die overal uitgestald staat. Als je binnen komt word je vriendelijk begroet door het personeel en de eigenaresse Mevrouw Susan Kemper. Je kunt bestellen bij de bar en daarna een plekje beneden of boven op de vide zoeken. Over de gehele dag zit het hier vol met shoppende mensen of mensen die met hun laptop zitten te werken.

Company is een franchise bedrijf. Die kun je in de volgende steden al vinden zoals: Amsterdam, Amersfoort, Lelystad, Breda, Haarlem, Maastricht, Rotterdam, Kerkrade, (en nátuurlijk) Zoetermeer! De man van Susan Kemper, Dennis Kemper, heeft als ondernemer, een eigen bedrijf in de projectinrichting, maar toen wilde hij toch op een gegeven moment, samen met zijn vrouw, een nieuw avontuur aangaan. Zij werden onderdeel van het franchise bedrijf Chocolate Company en toen had Susan haar roeping gevonden! Susan runde het café en haar man de zakelijke kant. Na een tijdje heeft Susan alles overgenomen en is zij dolgelukkig met haar bedrijf.

CHCO werkt alleen met Fairtrade producten

Hetgeen op de website van Chocolate Company staat over het werken met Fairtrade producten:

Chocolate Company werkt alleen samen met cacaoleveranciers die Uitgecertificeerd zijn. Dit is een wereldwijd programma voor landbouwproducten die lang mee gaan en ook goed zijn voor het milieu en de natuur. Als boeren duurzame chocolade produceren, is deze chocolade ook langdurig van een hoge kwaliteit. Doordat onze leveranciers Uitgecertificeerd zijn, kunnen wij onze klanten verzekeren dat Chocolate Company producten van uitmuntende kwaliteit zijn, gemaakt van grondstoffen die geteeld zijn en verkocht worden met respect voor zowel de  boeren als het milieu. Binnen het UTZ-aanbod zoeken wij echter ook naar de mooie en lekkerste chocolades en dat niet elke boon gelijk is, proef je weer! Lees hier meer..

Hotchocspoon

Chocolademelk, dat drinken wij allemaal wel eens. Meestal uit een pak, of zelf gemaakt met cacaopoeder. Maar niets is ZO lekker als chocolademelk met echte chocolade. Wij kregen bij binnenkomst een kop chocolademelk aangeboden en mochten wij kiezen uit enorm veel smaken. In een etalage aan de bar stonden wel 50 verschillende smaken, zoals: Brownie, Marshmallow, Praline Nougat, Salty Caramel en nog veel andere smaken, met & zonder alcohol! Esli ging voor de Ivory Spoon, een witte chocolademelk en ik koos voor de Cinnamon Stick. Deze wordt in de warme melk gezet en smelt daarna helemaal weg in de grote mok. Vaak wordt chocolademelk enorm zoet, in dit geval vond ik het precies goed! Niet te zoet zodat je gelijk dorst krijgt. De kaneelsmaak was ook niet overheersend. Ik weet zeker dat ik hier regelmatig een stop zal gaan maken om eventjes warm te worden van het koude weer (en momenteel zelfs de sneeuw)!

Brownies

Tijdens het chocolademelk drinken, kregen wij een overheerlijke Brownie. Ik lieg niet als ik zeg dat dit echt het lekkerste is dat ik ooit gegeten en gedronken heb! Zo enorm smeuïg maar ook machtig, het was ter grootte van een stuk taart. Naast Brownies hebben ze meerdere soorten taart, die er stuk voor stuk allemaal heerlijk uitzien zoals: Cheesecake, cherry tower (schwartzwalder), raspberry tower, blondie (wit chocolade crème laagje) my cake: carrot, red velvet, vanilla, chocola, Bombe (chocolade soesje met sinaasappel smaak) en appel taart.


Lunch

Veel mensen weten niet dat ze hier ook kunnen lunchen. Er zijn ook uitgebreide kaarten vol heerlijke aanbiedingen. Wij hebben beiden gekozen voor een broodje Pulled Pork, en OH MY.. Dit was goddelijk!! Het was een tosti met de Pulled Pork en rode ui. Hiernaast was een huisgemaakte tomatendip die perfect paste bij de tosti. Naast de Pulled Pork hadden ze nog meerdere keuzes wat brood betreft.

Mocht je voor iets anders willen gaan, dan kun je kiezen voor een Chocolade Fondue,  High Tea of geniet van een lekker glaasje wijn tijdens de high wine!

Voordelen aan Chocolate Company

In de omgeving van CHCO staan veel bedrijfspanden en daar hebben zij de ideale oplossing voor gezocht! Je kunt nu jouw eerlijke Koffie To Go meenemen naar je werk en van 8 uur tot 9 uur kun je tijdens Happy Hour, jouw koffie of cappuccino voor 2,50 Euro ophalen! In een aparte etalage staan allemaal ambachtelijke chocolade bonbons. Weer in enorm veel verschillende smaken, van mango tot speculaas. Zij hebben het allemaal! Daarnaast hebben zij in de lunchroom een hele wand vol met de lekkerste ChocBars (chocoladerepen met verschillende smaken), Hotchocspoons om mee te nemen, blikken met Hotchocdip To Go (chocoladefondue), Chocspread (chocoladepasta), Cocoa truffels (chocolade truffels) en nog veel meer! Ook kun je nu jouw geliefde verrassen door de mooiste Valentijnschocolade voor haar te kopen!

chocolate company

Ben jij benieuwd geraakt naar de Chocolate Company? Volg hen nu op Facebook of neem een kijkje op de website.

*Alle foto’s zijn gemaakt door Ariela Slakhorst