De weersvoorspellingen hielden ons in spanning. Zou het echt zo warm worden? Of zou het allemaal wel met een sisser aflopen? Elke dag checkte ik de vooruitzichten. Zoals jullie in mijn blog van afgelopen zomer kunnen lezen, ben ik niet dol op deze hoge temperaturen. Waar ik eerst wat paniek voelde opkomen bij het zien van 30+, ben ik nu weer relaxed. Dat is ook het beste dat je kunt doen. Deze blog is voor iedereen die net als ik niet zo houdt van tropische temperaturen. Ik geef je een paar tips die je kunnen helpen.

Schaf een airco of ventilator aan

Een airco verkoelt, maar haalt ook meteen de vochtigheid uit de ruimte. Waardoor het minder benauwd wordt en het beter vol te houden is. Het is wel een flinke investering! Is dit het je niet waard, dan is een ventilator ook een goede optie. Heerlijk die koele lucht in je gezicht.

Drink voldoende

Ja dat weten we allemaal, maar het is ontzettend belangrijk. Met dit warme weer verliezen we meer vocht dan we denken. Daardoor kunnen klachten ontstaan zoals hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. Hou je niet zo van water, voeg er dan wat fruit aan toe voor een subtiele smaak. Ook een schijfje citroen/limoen en een takje munt zijn heerlijk verfrissend. Een andere optie om genoeg vocht binnen te krijgen is door fruit en groente te eten, bijvoorbeeld watermeloen.

Maak je niet druk

De zomer is een tijd om het rustiger aan te doen. Span je niet teveel in, vooral niet op de warmste momenten van de dag. Kijk eens naar je planning. Welke taken kunnen ook wel even wachten of verzet worden?

Fear Of Missing Out

Wanneer je nu op social media kijkt, zie je vooral stories van blije mensen die buiten leuke dingen aan het doen zijn. Wanneer je dit zelf niet kunt door ziekte of omdat de warmte je teveel is dan kun je het gevoel krijgen dat je iets mist. Maar he, je bent niet verplicht om bij mooi weer de deur uit te moeten! Kies voor activiteiten die bij jou passen en waar je je fijn bij voelt. Dat kan ook zijn door lekker op bed te liggen met een boek!

Eet lichte maaltijden

Met warm weer is het niet prettig als je met een volle maag rondloopt. Eet daarom niet te veel en te zwaar. Zo is je lichaam ook minder energie kwijt aan het verteren van je voedsel. Kies voor frisse salades en vis. Ook is het fijn om te kiezen voor eten dat je in de oven kunt bereiden. Zo hoef je niet een hele tijd boven dampende pannen te staan.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips en een fijne zomer tegemoet gaat!

Take it easy!