December is altijd een spannende maand. Sint Maarten is alweer vertrokken, maar we kijken reikhalzend uit naar de Goedheilige Man en zijn collega van overzee, Mister Santa Claus… (Ho ho ho, nietwaar?)

Disney

Maar eerlijk? Wat kunnen mij die oude mannen schelen! Ik ben namelijk helemaal in blijde verwachting van de komst van Chiel Ventiel aka “Tsjoepke” (zijn koosnaampje). Oké officieel heet Chiel Ventiel “Mic Key Button” maar dat vind ik persoonlijk weinig accuraat. Geef maar toe: zo’n naam doet toch meteen denken aan die guitigaard met de grote zwarte oren en even grootgeoorde vriendinnetje Minnie. Nee, Chiel Ventiel is een heel eigen persoonlijkheid en verdient dus onder zijn eigen naam door het leven te gaan.

Nieuwe bewoner op mijn buik

Chiel komt ter vervanging van mijn Pegsonde. Wil je meer weten over pegsondes en/of mic key buttons, voel je niet gehinderd om op raadpleging te gaan bij dokter Google of zijn collega YouTube. Al zijn de technische details hoogst oninteressant als je er zelf niet dagelijks door eet. Jahaa, je leest het goed. Ik kan eten door een “tsjoepke” in mijn buik dat recht naar mijn maag gaat.

Stem op Chiel!

Chiel heeft voor mij persoonlijk zo zijn voordelen, al is dat voor iedereen in elke situatie anders. Oké hij werkt slechts met tijdelijke contracten van 3 tot maximaal 6 maanden, maar niet getreurd: ik ben van plan een hele dynastie te huisvesten in mijn buik. Na Chiel 1 komt Chiel 2 enz enz. De Zonnekoning deed dat toch ook, dus waarom zou dat niet mogen voor Tsjoepkes?

Awoe Pegsonde (ocharme)

Mijn pegsonde is er één van de dikke soort, mijn vorige was wat dunner. Dus er hangt een laaaaaaange dikke tube uit mijn buik. Een extra lange tube als je zo archidun bent als ik vermits er dan minder tube in je buik zit. Eigen schuld, dikke bult zegt. Tegenover de oude pegsondes is de nieuwe klem erop ook heel slim zeeeer ergonomisch (NOT!!!) ontworpen met allerlei scherpe kanten. Altijd heerlijk om op te liggen als je een poging tot slapen doet, dat begrijp je vast. Het plaatje dat inwendig zit, duwt dan ook nog eens tegen oud littekenweefsel wat het een heel pijnloos proces maakt. Niet dus. Het uitwendige plaatje vindt mijn huid dan weer een reden om te gaan ontsteken. Maar zei ik al dat ik heel blij ben met de pegsonde? 😀 (Maar echt, ik ben heel blij met de sonde, vooral de voeding die ik erdoorheen duw, want die ondersteunt me goed.)

Belangrijke Vragen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar zoiets als tsjoepkes op mijn buik, doet iets met mijn verbeeldingskracht. Het roept dan ook allerlei vragen bij me op.

Strand

Numero Uno: ben ik dan vanaf nu een strandbal? Weet je nog, zo’n ding dat je kreeg bij Nivea creme of Zwitsal? Wil dat dan ook zeggen dat je mij helemaal kan platmaken als je de lucht eruit laat ontsnappen? Dat opent dan wel perspectieven voor mij om in platte, opgeplooide vorm illegaal mee te reizen in iemands bagage. Is het dan ook zo dat je mij moet opblazen? Resulteert dat dan weer in een Bloat Baby (dikke buik), een festijn van oprispingen, boertjes en boeren of eerder een geurpalet van flatulentie? Geef toe: die strandbal van vroeger, die stonk toch ook naar opgewarmd plastiek.

Mary Poppins

Als ik het ventiel openmaak om de leiding aan erop aan te sluiten waar ik langs eet, loop ik dan het risico om als een ballon flubberend in de lucht te schieten terwijl de lucht ontsnapt? Dat wil ik dan wel op voorhand weten, begrijp je. Een gewaarschuwd mens is er immers twee waard. Als we het toch over ballonnen hebben: kan ik via Chiel mezelf ook vullen met helium en aan een stokje in de lucht blijven hangen? Lijkt me wel leuk, om zo op zijn Mary Poppins wiebelend tegen het plafond te chillen.

En zo heb ik nog wel een aantal prangende vragen die me uit mijn slaap halen. Als die pegsonde dat al niet doet.

Feestelijke Optocht

Je ziet het: Chiel Ventiel is meer dan welkom. Het zal dan ook een Blijde Inkomst worden. Ook al gebeurt dat dan in een ziekenhuis via een ingreepje, omdat die snode pegsonde niet zomaar plaats wil inruimen. Ik ga alvast langs de kant met een vlaggetje staan zwaaien!