IKVW staat voor Interculturele Kindervakantieweken. Een vakantieweek speciaal voor de kinderen uit de omgeving van Rotterdam die zelf niet op vakantie kunnen. Ik ga al jaren mee, eerst als kind, nu als begeleider.

IKVW was weer een bijzondere week, maar minder zwaar dan voorgaande jaren. We hadden een leuke groep kinderen mee en ook een leuke groep begeleiders. Het lijkt wel of we elk jaar een betere groep vrijwilligers bij elkaar verzamelen.

Het is niet altijd lekker weer geweest en daarom werd de waterdag gecanceld. We moesten even uit het niets een nieuwe dag bedenken en die stond binnen no-time op papier. De week verliep zo soepel. Alles stond op tijd klaar, geen organisatorische problemen, buiten het weer om liep het echt op rolletjes.

Lichamelijk heb ik ook bijna geen problemen ondervonden. Ik was moe, maar dat was wel te verwachten. Ik ben zelfs een keer tussen de middag naar bed gegaan en dat was gewoon mogelijk.

Er waren weer een stel hele bijzondere kinderen mee. Een aantal kinderen hadden een hele rare dans die schijnbaar helemaal in is, wij bakten er niets van.

Iedere dag hadden wij ook een thema en dan stonden wij op het toneel om de week tot een geheel te breien. Het thema was magie en ik was de waterheks. De waterheks had samen met de natuurheks een spreuk verkeerd gedaan en daarom verliet de magie langzaam onze wereld. De kinderen moesten die week magisch zand verdienen om de magie terug de wereld in te krijgen. Tegelijkertijd kregen zij de les mee dat ze verder kwamen als ze samen werkten.

Ook waren er weer leuke workshops georganiseerd, ik heb zelf mee gekeken met cupcakes maken en versieren, houtbewerken en speksteen bewerken.

De kinderen hebben het volgens mij erg naar hun zin gehad en ik ook. Er stonden er weer een aantal met dikke tranen bij de bus tijdens het afscheid nemen. Ik hoop dat ik er een aantal volgend jaar weer terug zie.

Het zit er weer op. IKVW is voorbij en de vakantie is echt begonnen.

Liefs Naomi

Naomi1