Ik ben in de war. In de war… maar waardoor? Ik weet het eigenlijk niet. Misschien heeft het wel te maken met het afbouwen, opbouwen, afbouwen en weer opbouwen van mijn medicatie. Op dokters advies en eigen experiment. Dat laatste is natuurlijk niet zo handig geweest.

Ik dacht altijd dat een pilletje niet zoveel met je doet. Net als een aspirine dat ook nooit zoveel voor mijn gevoel doet. Maar sinds ik aan de Paroxetine zit, weet ik wel beter. Dat zo’n klein rond wit pilletje zoveel effect op je denken en doen heeft! Het effect op je lichaam is soms zelfs overweldigend.

Ik weet nog goed toen ik begon met deze medicatie: De eerste 6 weken waren een hel! Een hel, zoals ze in tekenfilms ook neergezet worden. Ik in een grote lavagrot, vlammen van het vuur om je oren en een duivel die op jou neerkijkt met een walgelijke lach! Verschrikkelijk was dat!

Maar ik zal geen Denise zijn, als ik niet gewoon door was gegaan met mijn leven, zonder mij er ook maar iets van aan te trekken! Dus dat deed ik ook. Ik maakte lange werkdagen als Assistent Store Manager. Ik moest veel reizen voor mijn werk en natuurlijk sporten en vriendschappen moesten ook gewoon doorgaan.

Phoee, als ik er aan terugdenk, vraag ik mij nu nog steeds af hoe ik dat doorstaan heb!

 

‘Gaat het goed, Denise? Jouw pupillen zijn zo groot.’

‘Schoonheid, je zit toch niet aan de drugs?’

‘Zo Din, heb je geblowd

 

Helaas was het niet helemaal te verbergen dat ik begonnen was met mijn medicatie. Ogen kunnen niet liegen! En er was genoeg uit mijn blik op te maken! Wat had ik die zes weken graag in willen storten!  Maar, helaas heb ik verborgen krachten waar ik nu nog versteld van sta!

Emotioneel was ik een wrak. Lichamelijk was ik helemaal op. Het beste om te omschrijven wat dit kleine pilletje met mij deed: Je zit gevangen. Je staat op de automatische piloot. Jij trekt wel tien vrachtwagen over het parkoers van een marathon en nog een stukje verder. Niets interesseert je meer dan alleen je bed! En ohwee als iemand ‘boe’ roept! Dan stort jouw wereld in. Het is net een slechte komedie zoals ik het omschrijf!

Voor iedereen zijn de effecten en de bijwerkingen anders. Maar ik ben het volgende nog steeds van mening: probeer het altijd op eigen kracht te doen en als dát echt niet meer gaat, begin dan pas aan deze rotzooi.

Het is natuurlijk voor het goede doel, maar de effecten en bijwerkingen, ook op langer termijn, zijn geen pretje, al doet het pilletje ook veel goed!

 

xoxo denise