Justliveblog.nl is al jaren een platform door en voor mensen met chronische pijn, ziekte en depressie. Wij hopen door onze eigen verhalen te delen, anderen te steunen. Inmiddels hebben we heel wat trouwe lezers en vormen we een leuke groep. Toch wilde wij onze lezers een extra steunfactor bieden, namelijk: de Justliveblog.nl Community. Wat dit precies inhoud vertellen wij je hier.

Iedereen die beperkt leeft, door welke lichamelijke of psychische reden dan ook, zal een enorm verschil merken tussen het leven van voor je ziekte en het leven met je ziekte. Je moet afscheid nemen van je ‘normale’ leven, en dat is extreem moeilijk. Veel mensen zien dit als een soort rouwproces. Wat één van de grootste problemen is als je leven aftakelt, is het feit dat niet alleen je lichaam je in de steek laat maar ook je sociale contacten.

Je kan het grootste sociale netwerk van de wereld hebben, maar als ze niet in jouw situatie hebben gezeten zullen ze je niet begrijpen. Hun leven gaat door, en jij bent daar niet meer deel van. Langzaam verlies je iedereen, wat het hele proces nog moeilijker maakt. Hierdoor wordt de wereld waarin je zit telkens kleiner, en na een tijdje zit je tussen 4 muren op bed naar het plafond te staren zonder sociale contacten en steun. Een oma in een bejaardentehuis heeft meer sociale contacten en je voelt je extreem eenzaam.

Eenzaamheid

In het team van Justliveblog.nl merkten we deze eenzaamheid ook, we staken onze hoofden samen en bedachten de Justliveblog.nl Community. Dit is een groep die via de facebookpagina van Justliveblog.nl te vinden is. De groep is besloten zodat we veiligheid en vertrouwen kunnen bieden aan elk lid. Ons doel met de community is een platform bieden met daarin steun, heerlijke klaagmomenten, het eens over wat anders kunnen hebben dan je ziekte, positiviteit en sociale contacten met ‘lotgenoten’. In de community kan je vragen stellen, waar altijd wel iemand een antwoord op heeft. Daarnaast plaatsen de mensen van Justliveblog.nl twee keer per dag een topic met daarin een herkenbaar punt of een vraag waardoor wij elkaar beter leren kennen. Als je dus liever niet je verhaal doet, of vragen stelt, kan je altijd bij zo’n topic terecht waar vaak heerlijk gekletst word.

Lijkt de Justliveblog.nl Community jou ook wat, en wil je graag lid worden van deze gezellige groep? Klik dan hier. Wij hopen je dan snel in de Community te zien!