Nee, dit is geen blog met een of ander pittig recept. Koken laat ik graag aan anderen over of ik schuif aan bij een fijn restaurant. Deze blog zal misschien wel wat negatieve reacties oproepen, maar ik vraag mij echt oprecht af: waarom knippen vrouwen hun haar op een bepaald moment af? Een kort kapsel, onder het mom “lekker pittig“…

Kort kapsel

Ik weet altijd precies wanneer er in mijn omgeving vrouwen weer vrijgezel zijn. Dan zijn ze namelijk net naar de kapper geweest omdat ze “even wat anders” willen. Vrouwen hebben sowieso de neiging om het roer om te gooien in hun uiterlijk. Net als je denkt; “Ze ziet er beter uit” heeft zij bedacht om de schaar in haar lange lokken te zetten. Onbegrijpelijk, ik ken namelijk geen één man die kort haar sexy vindt, en dan moeten deze vrijgezelle vrouwen nog op zoek.

Grijs?

Dan heb je nog een lichting die opeens beslist heeft hun haar expres grijs te verven. Granny hair… Serieus, waarom? Zelfs de meest fantastisch uitziende oma van Nederland Conny Breukhoven houdt het blond. En dan heb ik het nog niet over het lekker kort pittig kapsel voorzien met paarse of rode strepen. Laten we gewoon weer normaal doen zonder het woord “pittig” telkens in de mond te nemen.

Kort en pittig

Ik heb een vriendin wiens ik ooit haar lange manen verafgode zo mooi. Totdat de kapper er de schaar in zette. Inmiddels ziet zij zichzelf niet meer met een lange coupe. Kort past bij haar pittige, kordate persoonlijkheid, zegt ze dan, als ik bijna met tranen in mijn ogen verlang naar haar weeldige lange lokken.

Toevallig

Ik kreeg pas de opmerking dat ik op mijn leukst eruit zie als het allemaal het er een beetje “toevallig” uitziet. Alsof die ene pluk op mijn opgebonde haar “toevallig” losschiet uit die nonchalante klem en voor dat ene onbewuste opgetrokken, ondeugende net nog niet bijgewerkte wenkbrauw valt. “Toevallig” is het nieuwe stylen. En dat is verdomd veel werk toevallig…

Vrouwelijk

Natuurlijk, voordat jullie al achter de laptop klimmen om een uit een emotie vernietigen gemaakte reactie te geven, zijn er vrouwen wie wel wegkomen met kort haar. Die vrouwelijkheid ten top uitstralen maar hun kapsel niet hebben genomen onder het mom “Lekker makkelijk”. Kort haar kan ook veel werk opleveren. Mijn lange haren kosten mij een fortuin en heel veel werk. Maar dat neem ik graag voor lief. Voel ik mij op en top vrouw als ik mijn blonde haren over mijn schouders zwiep. Mijn lange lokken gaan er niet af, anders word ik denk TE pittig….