Liefde is een mooi iets. Het komt in alle mogelijke vormen. Het is overal te vinden. Hugh Grant zei het in Love Actually: Love actually is all around.

De film: Love actually

De film heeft gelijk. Acht verschillende verhalen. Verschillende vormen van liefde. Onbeantwoorde liefde, vurige liefde, verloren liefde, onmogelijke liefde, ouderliefde, broederliefde, eenzijdige liefde. Het overbrugt wat je maar wilt die liefde. Als je iets wilt hoef je maar een sprankje liefde te hebben om het te bereiken. Of het nu de liefde voor je partner, je kind, je familie is of juist de liefde voor je werk, je hobby en je leven. Of jezelf?!

Wat is het een voorrecht om verliefd te zijn

Een sprankje is genoeg. Het wakkert soms de grootste vuren aan. Rode wangen, kloppend hart, brede lach en kleine vreugde sprongetjes. Oh wat is het heerlijk en wat een voorrecht het mogen voelen. Als je het kwijt geweest ben weet je hoe kostbaar het is. Want die liefde kan niet bestaan zonder pijn, verdriet en soms wanhoop.

Als we ons zo voelen nemen we ons vaak voor nooit meer lief te hebben, want als onze liefhebberij voorbij gaat en de keerzijde komt die willen we niet voelen. En dan bestraffen we de liefde. Die heeft het gedaan die willen we nooit meer voelen. De afsluiting begint.

Sluit je niet af voor liefde

Doe het niet! Sluit je niet af. Hoe rot je je ook voelt, hoeveel pijn je ook hebt. Je hersteld weer en heb dan ook weer lief, want zonder de min kan je de plus ook niet voelen. Iets met balans ying/yang, zoiets. Dus heb je pijn door mislukte of verloren liefde of het nu een persoon is of werk of wat dan ook. Jank je suf. Eet chocola. Eet niks. Lees een boek over liefdesdrama en snotter nog wat meer. En na een paar dagen droog je je tranen.

Ruim de rommel op en herstel voorzichtig. Hou de deur voor de liefde op een kier. Hoe rot je je ook voelt, want zonder die liefde, zonder de plus in het leven zijn we nergens. Ik ga het dus weer proberen. Als een Bambi starend in de koplampen. Stap voor stap vooruit. Ik begin met de liefde voor werk.

The next step is weer vreugde in vrije tijd en wie weet brengt me dat weer liefde voor die someone special. Ik waag een poging. Doen jullie mee?