LifestyleMindset

Midlife Power

Afgelopen week werd ik voor de 4e keer 40…veertig en een beetje dus. Lang heb ik geroepen dat ik 29 jaar was toen een kennis van mijn mij influisterende dat ik toch echt mijn leeftijd wat moest opschroeven omdat het niet meer geloofwaardig leek. Sindsdien roep ik elk jaar dat ik 40 word en ik kom er nog redelijk mee weg.

Middelbare leeftijd

40 (en een beetje): onvermijdelijk natuurlijk, en er verandert ook niets aan mijn leven of wie ik ben maar ik vond het altijd zo middelbaar klinken. Nog steeds als ik eerlijk ben. Een officiële “Grote-mensen-leeftijd”. Onzin natuurlijk om 40 te associeren met middelbaar stoffig, stoffig kan altijd nog.

Alles verslapt

Glitteroogschaduw, Nike-airs en naveltruitjes dragen kan ik echt niet meer. Tevens als slecht eten zonder desastreuze gevolgen. Van een avondje stappen moet ik inmiddels al drie dagen bijkomen. Dit wordt het decennium waarbij mijn kaaklijn zal verslappen, rimpels dieper worden en dan hebben we het nog niet over de rest van het lichaam!

Push-up

Alles gaat hangen, zeggen ze,behalve je tandvlees dat trekt omhoog. Maandelijks vraag ik benauwd aan mijn kapster of ze al grijze haren ziet maar dat is nog niet bevestigd door haar. Wekelijks doe ik aan zwemmen om mijn lichaam maar enigszins in shape te houden, laat mij dure zeewiercreme voor mijn lachrimpels aansmeren en laatst moest ik toch maar aan die pushup-bh.

Zaaien en knallen

Maar in die veertig plus jaren heb ik gezaaid en geknald. Zeker met de nodige littekens. Dat leer je namelijk ook met het ouder worden; wie knalt kan geraakt worden. Maar nog genoeg inspiratie en ideeen, ik ben daarin gezien zeker een 29 jarige, om nog even door te knallen.

Te mooi om te haten

Ik kijk rond mij heen en denk na. Ik heb een fijn huis, ontzettend lieve zus, goede vriendenkring en denk dat het leven zeker nog niet zo slecht is. Genieten met een grote “G”. Want het leven is te kostbaar om te verspillen. Te vluchtig om te treuzelen en te mooi om te haten. Daarom proostte ik afgelopen week met de liefste mensen om mij heen of in mijn gedachten. Op sjiek, in mijn mooiste jurkje met mijn nieuwe pushup bh eronder, dat dan wel.

Toast op het leven

Een toast voor mijn verjaardag op alle mensen en ervaringen die mijn leven zo mooi maken. Een toast die ik vaker zal gaan doen, om het leven te vieren. Champagne zal ik drinken en misschien wel de hele fles om vervolgens drie dagen te moeten bijkomen. Maar het zal het waard zijn!

Ankie Stuijts
Een regelaar, perfectionist, controlfreak maar ook zo lief! Betrokken en breed georiënteerd, serieus met een knipoog, een flirt maar een klein hartje, een polderdiva inclusief Brabants accent maar dan wel met een fysieke "Crohn" , een louboutin fetisj, woont samen met haar viervoeter van 55 kilo, die haar overigens beschouwd als onderdaan in plaats van bazin. Staat haar "mannetje" als bijna enige vrouw in de wereld van de wegenbouw. Kortom wat harde humor met een praatje nagellak op zijn tijd! Moto: Sucking up the beauty of life while beating Crohns disease!

1 reactie

Laat een reactie achter