Praag, ik weet niet zo goed wat ik van deze stad moet verwachten maar ik hoor van iedereen die er een keer geweest is dat het een  hele leuke mooie romantische stad is.  Vandaag is het zover, wij gaan ook een weekendje naar Praag en ik ben heel benieuwd wat voor stad het is. Natuurlijk heb ik van te voren even een reisgids over Praag erbij gepakt en wat hoogtepunten van de stad opgeschreven die ik sowieso moet gaan zien dit weekend.  We vlogen al vroeg vanaf Schiphol, we waren er ook heel vroeg omdat we anders in de file op de snelweg terecht zouden komen. Zo klaar om te boarden, de vlucht ging echt zo onwijs snel, niet normaal! Voor mijn gevoel was het meer opstijgen en bijna gelijk weer landen. Ideaal, het was maar een vlucht van 1 uur en 10 minuten heerlijk! Op de luchthaven van Praag aangekomen konden we in tegenstelling tot mijn vorige reizen gewoon doorlopen zonder paspoort controle, wat ik echt helemaal top vind hoor! De laatste paar keren hebben we heel wat tijd doorgebracht in de lange rijen  voor de paspoort controle. Ideaal al zeg ik het zelf. Het zoeken naar een taxi duurde ook niet lang, binnen 10 minuten waren we weg van het vliegveld en onderweg naar ons hotel. Vanuit de taxi hadden we al mooi uitzicht op de stad en reden we langs mooie gebouwen en bruggen. Het zonnetje straalde heerlijk dus dat maakt alles nog leuker!

Binnen 25 minuten kwamen we ook al bij het hotel aan, welke ligt aan de Legerova. Ons hotel, Leger Louis hotel, ligt aan een lange drukke weg die naar het Nationaal Museum uitkijkt. Het hotel ziet er mooi uit, zowel aan de buiten- en binnenkant, het is echt een bepaalde ouderwetse stijl, erg leuk! De hotelkamer zelf was ook top, een kleine voorkamer waar de badkamer en toilet zich bevinden en dan de echte slaapkamer, we hadden best veel ruimte. Zeker een aanrader dit hotel. Na het inchecken zijn we met een kaart van de stad gaan lopen naar alvast wat bezienswaardigheden. We kwamen al eerst terecht bij het Wenceslasplein, super leuk met veel winkeltjes en restaurantjes. We zijn een boekenwinkel ingelopen, niet normaal hoeveel boeken ze hadden, het was een soort bijenkorf met alleen maar boeken! Heel apart en grappig om te zien.
Wat me erg opvalt als ik door Praag heen loop en dan vooral de drukke straatjes, zijn alle museums, de meeste vreemde dingen kom je tegen zoals poppenmuseum, sexmachinemuseum, barbiemuseum, zeepmuseum, overal zijn kleine musea.

Na veel wandelen kregen we honger en zijn we heerlijk sushi en curry gaan eten bij Zebra, dit is een modern restaurant vlakbij het Wenceslasplein. Het hotel van ons heeft een perfecte ligging in de stad, je kunt vanaf het hotel alles makkelijk lopen.

Na het eten zijn we doorgelopen naar de Charles Brigde, dit is een heel bekende brug en ziet er erg leuk uit, er staan allemaal kunstenaars op de brug en het is er gigantisch druk! Wel super gezellig. In de avond zijn we nog wat gaan drinken in een Pub, ik vind Praag zo gezellig! Al die leuke smalle gekleurde straatjes en gezelligheid.

De volgende ochtend na echt heeeel lang en heerlijk geslapen te hebben zijn we gaan ontbijten in het hotel wat ook goed is. Hierna zijn we weer gaan lopen en onderweg eerst even een starbucksje gehaald, want ja die heb je natuurlijk overal! Grappig wat voor namen ze ervan maakten, van Danny maakte ze Telly??! Haha dus Danny heet voortaan gewoon Telly! In ieder geval het weekend. We kwamen langs allemaal mooie parken en kerken, overal is wel iets te zien, op elke gevel staat wel een beeld of een mooie beschildering. Wat hou ik van deze steden en wat hou ik van reizen! Love Life!

Na veel wandelen en veel mooie gebouwen, kerken en parken gezien te hebben zijn we aangekomen bij de Joodse synagoog. Wat een fantastisch bouwwerk is dit, zoveel felle kleuren zitten er verwerkt in deze bouw, het is weer een heel andere bouwstijl dan de gebouwen die we al eerder vandaag tegenkwamen. Heel bijzonder middenin een doodgewone straat staat deze Synagoog te stralen! Helaas konden we niet naar binnen want het is zaterdag en dus een rustdag voor het Joodse geloof. Tussen al het wandelen door hoort natuurlijk ook een echte Tsjechische lekkernij; Tredelnik, dit is een soort bladerdeegbroodje die je overal bij kraampjes op straat kunt krijgen met kaneel erop echt heerlijk!

[su_slider source=”media: 2515,2516,2514,2513,2512,2511,2510,2509,2508,2507,2506,2505,2502″ link=”image” width=”900″ height=”700″ title=”no” pages=”no”]We lopen verder naar de beroemde joodse begraafplaats, meer dan 300 jaar lang mochten joden hun doden alleen maar op dit terrein begraven. Door het ruimtegebrek zijn de doden tot 12 verdiepingen hoog begraven.  Helaas konden we hier ook niks van zien dan alleen de stenen omheining want zoals ik net al zei op zaterdag is een rustdag voor het Joodse geloof.

Dan is het nu tijd om de brug over te gaan, de trappen op naar de Burcht. Eenmaal de vele trappen opgelopen hadden we schitterend uitzicht over Praag. Helaas scheen het zonnetje niet heel erg want dan was het uitzicht nog veel mooier geweest. We lopen verder door een park, hier hangt een lang touw van boom naar boom en zijn allemaal schoenen aangeknoopt. Ik ben er nog steeds niet achter wat dit nou is maar het is wel een grappig gezicht en zeker leuk voor een mooi plaatje haha.

Bij de ingang van de Burcht staan mooie geklede soldaatjes de wacht te houden bij de poort, we lopen naar binnen en lopen meteen tegen de St Vituskathedraal aan, wauw! Wat een mooie kathedraal is dit! Het is zo’n groot bouwwerk dat het echt op je af komt. Hier konden we ook even naar binnen en was ook prachtig! We lopen verder en komen door het gouden straatje, in dit straatje woonden vroeger de wachters van de burcht, allemaal gekleurde huisjes, heel gezellig! Via de oude slottrappen zijn we weer naar buiten gelopen terug naar de gezelligheid en drukte van de Karelsbrug.  We zijn teruggelopen naar het hotel en onderweg zijn we neergeploft in een restaurantje. Het eten en drinken hier is echt goedkoop! Dat is zeker een voordeel aan deze stad. Dit is zeker een van de mooiste steden die ik gezien heb, zeker een aanrader!

logo amanda travel lichter