Met de week van Valentijnsdag in het vooruitzicht zit ik aan de keukentafel te mijmeren. De dag van de liefde waar we vooral roepen niets te verwachten maar diep in ons hart er wel op hopen. De liefde, iets wat wij koesteren en naar blijven verlangen. Van de liefde kun je nooit genoeg hebben alleen die zoektocht er naar toe kan wel eens een hel zijn. Totdat mijn oog valt op een tafereel wat zich buiten op straat afspeelde…

Grote blinkende auto

Er stopt een auto voor het raam waar ik zit koffie te drinken. Een grote blinkende auto, opvallend, geblindeerde ramen en mijn aandacht trekt er automatisch naar toe omdat de auto gigantisch is. Zo een grote statige SUV waar sommige alleen van dromen en anderen er erg zuinig op zijn aan de blinkende lak te zien.

Klein meisje

Voorin zit een klein meisje zie ik, wie er aan de bestuurderskant zit zie ik vanaf mijn uitzicht niet. Het meisje kijkt mee hoe haar chauffeur achteruit in parkeert. In haar ogen zie ik de oplettendheid dat de stoeprand niet geraakt mag worden, een beetje ongeduldige blik heeft zij in haar ogen. Ik denk dat zij mee mag voor een cadeautje gezien de winkel aan de overkant.

Dansende vlechten

Haar ongeduldigheid wordt bevestigd doordat zij haar gordel al af heeft voordat de auto stilstaat. Lenig zoals meisjes van deze kinderleeftijd nog zijn springt zij uit de grote auto, haar vlechten dansen mee in haar sprong. Aan de bestuurderskant is denk de bestuurder ook uitgestapt want ik zie behoorlijke nicotinewolken opstijgen vanachter de grote SUV.

Vader Dochter

Het is een vader met zijn dochter. De drukke winkelstraat moet worden overgestoken en behoedzaam kijkt de vader de weg af om vervolgens het seintje te geven dat er gelopen mag worden. Haar hand pakt hij vast, rennend wordt er overgestoken en opeens door een klein gebeuren moet ik blijven kijken. Weer aangekomen op de stoep wordt er geknuffeld, aandoenlijk met een warme blik van de vader en een blik van de dochter dat haar vader een superheld is.

Onvoorwaardelijke liefde

Zomaar enkele secondes die zo typeren hoe sterk de band tussen hun twee is. Aandacht voor elkaar, geen blik op een gsm of afleiding in de etalages maar gewoon even die knuffel. De liefde tussen een ouder en kind is zo sterk dat je nooit hoeft te bedelen voor dat stukje liefde. Je hoeft er niet naar op zoek, het is vanzelfsprekend. Ik glimlach, onvoorwaardelijke liefde was net te zien en ik was de stiekeme getuige…

Daar kan geen Valentijns-cadeau tegenop! Hoewel een klein cadeautje dan…