En dan nu…  na de tips voor de curvy beauties zijn de skinny ones aan de beurt!

Jawel, ook de rechte latten onder ons zijn vrouwen.  Vrouwen in disguise misschien, maar we zijn écht!
En we zouden geen vrouwen zijn, als we niet zo onze eigen wereld van tips and tricks hadden om onze ieniemienie troeven in de kijker te zetten.  Trouwens: waarom niet fake it ‘till we make it?  Als wij daardoor lekkerder in ons vel komen te zitten, is dat prima, toch?  En voor de buitenwereld is het misschien ook wel leuker ons te kunnen zien voor wat we wél hebben in plaats van wat er overduidelijk niet is.  Win-win situatie kortom! 😉

*Kies de soort stof van je kledingstuk slim.  Denk eerder: een beetje stuggere, dikkere stof
in plaats van vloeiende viscose.  Jij staat super met jeans zonder al te veel stretch erin.  Voor gebreide spulletjes, ben jij prachtig met meer plushy varianten of heel grof gebreide steken.

*Wees niet bang van printjes.  Die mogen best groot zijn als je zin hebt.  En jij bent één
van die personen die leuk staan met horizontale streepjes!

*Ga niet voor te smalle halsuitsnijdingen.  Dan loop je het risico dat je de nadruk legt op
een iel halsje. Terwijl je met een iets diepere uitsnijding een nekpartij creëert die perfect in verhouding is tot de rest van je figuur.  Te diep uitgesneden/ V-hals kan net weer een schriel effect geven.  Probeer ook eens een boothals, voor een fijn Audrey Hepburn-resultaat.

*Fan van oversized?  Geen probleem!  Let er gewoon op dat je een wijd bovenstuk
combineert met een smaller onderstuk en omgekeerd.  Anders lijkt het of je wel heel erg je magere lijfje wil verbergen en dus tegelijkertijd het ongewild in de verf zet.  Ga voor de lengte van je pull/vest tot maximaal onder je bilpartij: dan blijft alles in verhouding. Liefst nog een beetje toelopend naar onder toe.  Als je een langere versie kiest, benadruk je net het smalle postuur.  Onze missie blijft altijd: be female met wat je hebt!

*Broeken dan.  Ok meiden, ik weet het: de skinny jeans is nog altijd een blijvertje.  Ook ik vind het leuk  zitten. Prima, maar kies dan eentje die NIET langs je benen kleeft maar nét iets losser zit.  Want benenklevers hebben als resultaat dat je er écht als een skelet gaat uitzien.  Willen we dat?  NEE, dat willen we niet!
Waag je ook eens aan een bootcut model met een hakje eronder voor instant vrouwelijkheid.  Of een wijde broek met een teenslipper eronder.  Ook carrot pants kunnen een voltreffer zijn.  En stoere boyfriends zijn een instant vrouwelijke topper als je hem combineert met vrouwelijke items. Conclusie: doe alsof je benen voller zijn dan ze zijn.
Let ook op de zakjes achter op een broek.  Die kunnen een “poep” maken of kraken.  Vraag een goeie vriendin mee als kritische jury.  Ga niet voor laag en plomp, maar kies zakjes die fijn gebouwd zijn, net als jij.

*Jurkjes/rokken:Let op de juiste lengte.  Net op de knie verbergt mogelijk knokige knieën.  Halverwege de kuit is mooi voor een gefronst kleedje.  Probeer ook eens een plissérok of een overslagmodel: beide volumebrengers.  Lange rokken zijn ook leuk.  Maar let op voor de prachtige trendy smalle tricotjurken en kokerrokken: die staan mooi bij meer curvy meiden.  Bij twijfel: luister naar je eerlijke vriendin…

*Fake it: denk aan een overslagvestje dat je een extra cupmaat én een taille lijkt te geven.  Jij bent leuk met bloesjes met ruche als dat je stijl is.  Of jurkjes die net onder de borstpartij wijder uitlopen.  Creëer extra taille met een fijn ceintuurtje.  Waarom niet een push-up modelletje eronder op zijn tijd?  Heb jij nog geheime tips die ik niet ken?

*Schoenen: Jij komt wel weg met wat stoerdere schoenen, op voorwaarde dat je steeds de fijnste variant ervan kiest.  (of je overzetboten hebt 😉 ) Ik kies zelf altijd voor iets afgeronde punten vooraan.  Het kan iets persoonlijks zijn, maar als ik een schoen met een punt vooraan pas, lig ik en mijn gezelschap meestal instant in een deuk. Maar sneakers kunnen  dan weer perfect, al kies ik ook daarbij nooit de bruutste variant.

Maar vooral: experimenteer, durf, ervaar.  Vergeet al deze tips van hierboven.  Waar voel je je goed in, wat maakt je net onzeker over je kwaliteiten?   Ontdek meer en meer Jouw Ding.  Wees jezelf en wees er blij mee.  Daar ga je pas van stralen!  Ik weet het: die uitspraak is tenenwringend cliché o cliché, maar o zo waar…  Allez hop: nog ééntje dan om af te sluiten.  Jij bent perfekt zoals je bent, welk figuur je ook hebt!  Act like it…