Het afgelopen jaar heb ik erg weinig aan school gedaan. Mijn hoofd zat op een compleet andere plek. Zoals ik de vorige keer al schreef heb ik mijn motivatie terug en die ga ik goed gebruiken!

Vorig jaar liep het niet zo lekker en zodoende heb ik in het laatste kwartaal niet al mijn vakken af kunnen ronden. Het afgelopen half jaar liep ook niet zo lekker, daarom heb ik besloten om terug te gaan naar het eerste jaar en mij te focussen op mijn propedeuse.
Deze week heb ik mij officieel geïntroduceerd in mijn nieuwe klas. Ik werd verbazingwekkend goed opgevangen in de groep. Iedereen is erg aardig en ze staan open voor mijn ideeën. Groepsopdrachten zijn geen probleem, ik heb voor drie vakken al een groep gevonden.

Ik heb mijn nieuwe klas nog niet verteld over mijn situatie (in mijn oude klas wisten de meeste mensen het ook niet). Ik vind het niet erg om hierover te praten, maar als het niet natuurlijk aan bod komt vind ik het moeilijk om hierover te beginnen.
Hoi ik ben Naomi mijn lichaam werkt niet goed mee en er gaan veel mensen dood in mijn omgeving, oja ik heb ook te weinig geld om normale maaltijden te kunnen eten.
Dit vind ik een te grote binnenkomer in mijn eerste week. Zij zullen gaandeweg meer te weten komen.
Op de sportdag zullen zij merken dat mijn lichaam niet goed werkt, etc.

Ik heb de laatste jaren deze onderwerpen vermeden, omdat deze in mijn leven vaak tot een negatieve reactie leiden. Soms vonden mensen het moeilijk en wisten ze er niet mee om te gaan en soms werd er misbruik gemaakt van mijn situatie. Dit wil ik achter mij laten. Er zullen altijd mensen zijn die op deze manier reageren, maar er zijn ook genoeg leuke mensen op deze wereld. Als ik mijn problemen verberg zal ik er alleen nooit achter komen welke mensen tot welke groep behoren.

Ik heb de laatste maanden wel gemerkt dat er een hoop mensen zijn die behoren tot de leuke groep mensen. Ik ga elke zomer mee met IKVW, een kamp speciaal voor kinderen die zelf niet op vakantie kunnen. Met veel van de vrijwilligers heb ik een goede band opgebouwd. Bij twee van hen eet ik iedere week.

Over IKVW gesproken, ik ben bezig met de werving voor extra leiding. Ik ga op de PABO alle eerste en tweedejaars klassen rond (aangezien ze hier een extra studiepunt mee kunnen verdienen). Daarnaast ga ik alle jaren mailen en ik hoop dat hier een paar enthousiastelingen uit rollen.

Over enthousiastelingen gesproken… Een vriendin van mij (Kalulu) heeft vorige week haar eerste plaat uit gebracht. Ze heeft voor een fantastisch optreden gezorgd en gaat nu op een tour door Ierland. Het eerste nummer wat zij speelde (Fall Like Bricks) heeft zij opgedragen aan mijn moeder, de eerste keer dat ik dit lied hoorde was een paar maanden na de crematie.

Hier kun je de clip Not your house / Hoax bekijken van Kalulu!

https://www.youtube.com/watch?v=zuv7utsrH88

 

Liefs Naomi

 

Naomi1