De wind waait door de bomen en de regen tikt zachtjes tegen het raam. Het lijkt er nu misschien niet op, maar de zomer is in aantocht. Alhoewel hij er eigenlijk al had moeten zijn, maar dat laten we even buiten beschouwing. De zomer is qua warmte mijn favoriete seizoen. Toch kleven er ook nadelen aan. Ik word door de benauwdheid sneller moe en heb iets minder lepels tot mijn beschikking. Hier vind je tips om optimaal van de zomer te genieten.

VEEL DRINKEN

Voor mij een lastig puntje, maar het drinken van water is ontzettend belangrijk. Als je voelt dat je dorst krijgt, ben je eigenlijk al te laat. Je lichaam is dan al aan het uitdrogen en helaas weet ik uit ervaring dat uitgedroogd zijn niet fijn is. Zorg daarom dat je altijd een grote fles water bij je hebt. Het advies is om 2L water per dag te drinken, maar dat mag ook wel wat meer zijn. Je raakt door het transpireren namelijk ook ontzettend veel kwijt. Is een fles water te zwaar om steeds mee te sjouwen? Stop dan om de 50m om lekker uit te rusten op een terrasje. Misschien iets duurder, maar wel ontzettend gezellig! Moet je natuurlijk niet voor het glas wijn of het biertje gaan..

Groente en fruit

Vind je het lastig om extra te drinken? Of komt het water je neus uit? Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden, bijvoorbeeld het eten van groente en fruit. Ook nog eens ontzettend goed voor je! Zelf eet ik veel komkommer en watermeloen in de zomer. Boordevol water en nog lekker ook!

Onmisbaar in de zomer! Een koude kruik

In de winter hou ik ervan om met een kruik te slapen. Ik heb mijn kruik ooit voor mijn verjaardag van mijn vriend gekregen en dat was het beste cadeau ooit. In de zomer heb ik het vaak te warm om te kunnen slapen en pijn + slaapgebrek is een niet zo vrolijke Kelly. Een koude kruik is daar een goede oplossing voor. Je vult hem met koud- of ijswater en legt hem bij je in bed. Je zult merken dat je snel afkoelt en je een stuk makkelijker in slaap komt. Geen kruik in huis? Je kunt ook een fles gebruiken. Thank me later!

Smeren, smeren, smeren

Ik ben gezegend met een Engelse vader. Een geweldige man maar terwijl hij heel bruin wordt in de zomer, word ik 50 shades of red. Héél irritant! Hoewel de lobster look mij best goed staat, is verbranden ontzettend slecht voor je huid en het doet ook nog eens pijn. Believe me.. Niks is zo vervelend dan pijn hebben én dan ook nog eens flink verbrand zijn. Zal je net zien dat de houding die je het liefst aanneemt, ineens onmogelijk wordt gemaakt. Mijn tip? Smeren, smeren en nog eens smeren. Ik heb de hoop om ooit bruin te worden opgegeven, dus ik smeer me nu om de 10 a 20 minuten in met factor 50. Toch een beetje verbrand? Zorg dan dat je een goede after sun lotion met Aloë Vera in huis hebt. Geeft je huid net dat beetje verkoeling wat je nodig hebt.

Bucket list

Ga je niet op vakantie of weet je met de hitte niet wat je moet doen? Maak dan van te voren een zomer bucket list. Hier hoeven geen dingen als: parachute springen, een berg beklimmen of de wereld rond op te staan. Het kan ook klein blijven, zoals: drie boeken uitlezen, picknicken in het park of een dagje naar het strand. Op mijn bucket list voor deze zomer staat picknicken, een nachtwandeling, sterren kijken, boeken lezen, naar Spa Zuiver (lees: sauna en héél lang in de jacuzzi vertoeven) en naar het Elohim centrum in Veelerveen (Groningen).

Siësta!

Het warme weer is een goed excuus om een siësta in te lassen. Dit kan in de tuin (wel in de schaduw of zet een wekkertje zodat je je kunt insmeren) of op een lekkere plek in je huis. Mijn favoriete plek is op bed voor het open raam. De zon schijnt precies op het bed waardoor het daar lekker vertoeven is.

Wat doe jij om optimaal van de zomer te genieten?