Wat gaan we dit jaar weer eens doen met vakantie. Normaal gesproken al een luxe probleem, en in deze omstandigheden helemaal. Ieder jaar in januari en vaak al in december gaat het kriebelen. Gaan we dit jaar op zomervakantie en zo ja waar naar toe? En ik ben daar niet de enige in want ik weet uit betrouwbare bron dat deze maand een topmaand is bij de reisbureaus.

Maar nu is alles anders. Want waar kunnen we eigenlijk heen van de zomer? Wordt het een verblijf in eigen land of kunnen we weer massaal over de grens naar Frankrijk, Spanje, Italië en alle andere populaire reisbestemmingen. Met z’n allen in de file bij de tolpoortjes en daarna bij de incheckbalie van de camping. Mijn voorkeur gaat vaak uit naar een camping waar ze Nederlands kunnen en er veel te doen is voor de kinderen. Ik beken, wij gaan naar een Hiha-Holland bestemming aan de Costa Brava.

Vakantielijstje

Maar behalve dat het nu anders is door corona is bij ons de gezinssamenstelling behoorlijk aan het veranderen. Dochterlief verblijft al maanden in Spanje dus die gaat soieso niet met ons mee. En zoonlief gaat het liefst deze zomer samen met zijn zus door Spanje trekken. Conclusie: Wij gaan waarschijnlijk met z’n tweeën op vakantie. En dat is voor ons nieuw. Wij zijn de afgelopen vierentwintig jaar niet samen op vakantie geweest. Wel eens een weekendje weg maar een hele vakantie? Nee, dat hebben we dus nog niet gedaan. Aan het begin gingen we naar dezelfde camping als mijn ouders en daarna waren onze kinderen er al.

Dus wat gaan we eens doen? We twijfelen enorm. Op ons lijstje staat ondertussen Spanje of Italië en dan graag meerdere locaties dus niet twee weken op een plek. We wachten de ontwikkelingen af en beslissen dan wat we doen. Wie weet word het door de corona maatregelen wel twee weken achtertuin. Wat dan ook wel weer bijzonder is aangezien het de eerste zomer in ons nieuwe huis is. Maar hebben jullie nog tips dan horen we het graag!