Het heeft even op zich laten wachten, maar hier is eindelijk weer een WeightWatchers update. Hoewel ik hard riep niet te willen weten hoeveel ik weeg, heb ik in een ‘zwak moment’ toch op de weegschaal gestaan. Ik ben vreselijk geschrokken. Zo zwaar ben ik nog nooit geweest. Gelukkig was mijn reactie anders dan verwacht..

Ik ben namelijk een echte emotie-eter. Normaal eet ik verdriet of heftige emoties weg met chips. Het liefst prop ik het dan met twee handen tegelijk naar binnen en stop ik pas als de zak leeg is (en ik misselijk ben). Gelukkig ging het er over het algemeen iets netter aan toe. Zou anders niet zo’n smakelijk gezicht voor mijn vriend zijn, haha. Nu koos ik er een keer niet voor om mezelf misselijk te vreten aan chips en chocola, maar zag ik het als de druppel. De druppel die mijn emmer deed overlopen. Ineens was ik het zat en super gemotiveerd om nu eindelijk op een gezonde manier af te vallen. Een klein maatje hoef ik niet. Mijn voornaamste doel is om nog meer van mezelf te houden en zelfverzekerd te zijn in shorts en korte jurkjes.

Nieuwe weegschaal

De weegschaal die wij hadden kwam uit het jaar 0. Ik zag niet goed hoeveel ik woog en al helemaal niet hoeveel ik afgevallen was. Gelukkig mocht ik de airmiles van mijn oma gebruiken en hebben we nu een supersonische weegschaal. Hij laat niet alleen zien hoeveel ik weeg, maar ook mijn vetpercentage, vochtgehalte en spierpmassa. Confronterend, maar fijn om zo mijn vooruitgang te zien. Dit alles wordt netjes bijgehouden in een app zodat ik mijn gewicht altijd bij de hand heb.

Hoe bevalt WeightWatchers

De eerste week WeightWatchers vond ik heel moeilijk. Ik maakte gezonde keuzes maar was zo met mijn punten bezig dat ik aan het eind van de dag heel veel punten overhad. Nu durf ik wat meer (gezonde) tussendoortjes in te plannen en kom zo bijna altijd aan 30 punten. Soms zelfs iets er overheen. Gelukkig is dit geen probleem. Naast mijn 30 dagpunten heb ik namelijk ook nog 42 weekpunten. Ideaal voor als ik een keer een feestje heb of uiteten ga.

Wat ik fijn vind aan WeightWatchers is dat je gewoon alles mag eten. Je hoeft niet op een sapjesdieet of alleen maar groenvoer te eten, maar mag ook best eens een bitterbal of een wijntje. Natuurlijk wel met mate en het moet binnen je dag- of weekpunten passen. WeightWatchers leert je zo om keuzes te maken en daarom wordt het meer een lifestyle dan een dieet genoemd.

Resultaat WeightWatchers

Sinds ik met WeightWatchers bezig ben heb ik nog geen moment honger gehad en toch lekker gegeten. De enige aanpassing in mijn eetpatroon is dat ik nu bewuster naar eten kijk. Ik had daarom niet heel veel van mijn weegmoment verwacht en gokte op een paar gram. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik mijn gewicht op de weegschaal zag verschijnen. Ik ben namelijk in een paar weken tijd al VIJF(!!!!!!!) kilo afgevallen. Ook het meetlint was erg lief voor mij. Ik ben niet alleen vijf kilo afgevallen, maar ook al 7cm van mijn buikomvang kwijt. Nu op naar de 10 kilo!