Een jaar lijkt zo ontzettend kort, maar wat kan er veel veranderen. Een jaar geleden zag ik een verdrietig, boos en onzeker meisje als ik in de spiegel keek. Wat een contrast met de vrouw die mij nu in al haar reflecties een brede glimlach toont. Zelf liefde speelt hier een grote rol in. Ik begin namelijk eindelijk van mezelf te houden. In de twee jaar dat ik nu blog, schreef ik vaak over grenzen aangeven en het accepteren van mijn ziekte. En keer op keer dacht ik dat het mij eindelijk gelukt was om vervolgens weer keihard op mijn bek te gaan. Een neerwaartse spiraal waar ik maar niet uit leek te komen. Gelukkig leer ook ik van mijn ‘fouten’ en besloot ik twee maanden geleden het roer helemaal om te gooien.

Zelf liefde

Tot voor kort was zelf liefde voor mij een mooi woord, maar de betekenis kende ik niet. Ik was constant aan het vechten tegen mijn eigen verwachtingen en begon mezelf, mede door mijn beperkingen, als minderwaardig te zien. Hierdoor liep veel fout, maakte ik verkeerde beslissingen en raakte ik alleen maar dieper in de put. Gelukkig was ik dit zo zat dat ik de hulp van een coach ingeschakeld heb. Wat tijdens deze sessies als een rode draad terug kwam, is dat ik veel te weinig van mezelf hou. Ik verstop mezelf, ben er liever voor anderen dan voor mezelf en ga daardoor veel te vaak over mijn grenzen heen. Vaak met een mental breakdown of uitbarsting tot gevolg. Een pluspunt van dit alles? Ik ben degene die dit mezelf ‘aandeed’, dus ik ben ook degene die hier wat aan kan veranderen.

Het klinkt zo makkelijk, maar hoe doe je dat eigenlijk? Van jezelf houden? Hier had ik mij enorm op verkeken. In oude patronen blijven hangen is namelijk veel makkelijker dan daadwerkelijk iets veranderen. Gelukkig ben ik deze uitdaging aan gegaan en heb ik een hele goede coach uitgekozen. Ik ben aan het denken gezet en ben, mede door mijn motivatie en de uitgereikte handvatten, enorm aan het veranderen. Een van mijn huiswerkopdrachten was om per dag 5 successen op te schrijven en uit te leggen waarom dit een succes voor mij is. Hierdoor ben ik gaan inzien dat ik op een dag enorm veel successen boek en dat ik er ook makkelijk 30 per dag had kunnen opschrijven. Een hele verandering als je bedenkt dat ik hier nog nooit bij stil heb gestaan.

Wat wil ik bereiken op persoonlijk vlak?

Een verandering is net wat makkelijker als je weet waar je naar toe werkt. Een van de vragen van mijn coach was dan ook om een masterplan te schrijven. Een masterplan waarin goed naar voren komt hoe de ideale Kelly eruit ziet. Hoe staat ze in het leven? Hoe stelt zij zich op? En hoe communiceert zij met zichzelf en anderen? Hier schreef ik o.a. deze punten op:

  • Ik hou meer van mijzelf dan van anderen
  • Ik accepteer mijzelf volledig
  • Ik ben het waard
  • Ik trek aan wat ik wil
  • Ik hou zoveel van mezelf dat ik mezelf laat zien
  • Ik zorg goed voor mezelf
  • Ik zeg ALTIJD wat ik wil
  • Ik zie mijn ziektes niet meer als last maar als uitdaging

Door hier goed over na te denken, weet ik dat ik al deze punten eigenlijk op hetzelfde neerkomen. Zelf liefde! Als ik meer van mezelf hou, zorgt dit er automatisch voor dat ik op een gegeven moment naar mezelf kijk en mijn ideale Kelly zie. Ik moet zeggen dat ik nu al steeds vaker een glimp van haar in de spiegel zie. Ook op zakelijk vlak heb ik inmiddels een duidelijk beeld van wat ik wil en hoe ik dat ga bereiken. Ik hou mezelf namelijk ontzettend klein en ik kan veel meer dan ik mezelf laat geloven. Mijn doelen voor 2017/ 2018? Alleen nog maar opdrachten doen die ik leuk vind, mijn uurtarieven verhogen, inzien wat ik waard ben en dan komt het succes vanzelf!

Zo gaat het nu met me

De afgelopen weken ben ik constant bezig geweest met nadenken, evalueren, nadenken en nog meer evalueren. En ik kan eigenlijk maar een ding concluderen: het gaat momenteel super goed met me. Ik geef mijn grenzen aan, luister naar mijn lichaam, ben liever voor mezelf en kom voor mezelf op. Mijn ideale Kelly ben ik nog niet, maar ik ben hard op weg om haar te worden!