Een aantal maanden geleden mochten drie van onze bloggers een recensie exemplaar van de Bullet Journal van Zamarra Kok in ontvangst nemen. Heel leuk, en zeker handig, want: een gratis agenda, organizer en eigenlijk alles in één, wie wil dat nu niet? Inmiddels zijn we alweer een flink aantal dagen verder en hebben wij dus flink los kunnen gaan op onze journals. Hoog tijd voor een review!

Bullet Journal: Wat is het precies?

Een bullet journal is eigenlijk zo gek als je het wilt maken. Het grootste doel is het zelf inrichten van je eigen fysieke agenda of planner, met jouw ‘eigen’ persoonlijke doelstellingen, belangen en bezigheden als focuspunt. De Bullet Journal van Zamarra bestaat zoals de meeste bullet journals dan ook uit 240 blanco pagina’s. Blanco, maar dan wel met stippen die je helpen met de indeling. Vooral voor leken op BuJo gebied is dit een enorme aanrader, want niet alleen kan je gelijk met jouw eigen BuJo aan de slag gaan, ook staan er een behoorlijk aantal instructies op de laatste paar pagina’s van het boek die je verder op weg helpen.

Erg overzichtelijk, en vooral handig als je net even niet in de buurt van een computer of telefoon bent om voorbeelden of instructies online op te speuren. Zamarra legt in het boek dan ook precies uit waar een bullet journal om draait, hoe en waar je hem voor kunt gebruiken en de basisprincipes van het bijhouden van een bullet journal.

Wat vonden onze bloggers er van?

Manuela

We gaan naar Spanje toe!! En in mijn handbagage zit mijn nieuwe beste vriend. Een bullet journal. Al jaren zag ik ze liggen in de crea- en boekwinkels en steeds dacht ik zal ik…. En toen kreeg ik de mogelijkheid om hem te testen. En daar heb ik geen spijt van gekregen. Al mijn losse vakantielijstjes heb ik ingevuld in dat handige boek. Inpaklijstjes, to-do lijstjes, waar gaan we eten lijstjes… Wat een feest. Ik hou namelijk van lijstjes, er is niks in mijn leven en ik heb er wel een lijstje voor en daar is Mr Bullet Journal uitermate geschikt voor. Samen met Pinterest heb ik er mijn eigen draai aangegeven.

Voor vakantie maakt ik al een voorzichtige planning en die werkte ik uit om de handige pagina’s niet te groot en niet te klein. Tijdens de vakantie plakte ik de bonnetjes erin die ik wilde bewaren en als straks mijn foto’s klaar zijn maak ik hem af met herinneringen aan heerlijke eerste maar straks jaarlijkse moeder-dochter vakantie.

En als de Bullet Journal na dit jaar nog niet vol is gebruik ik hem met de volgende moeder-dochter vakantie weer. Ik vind het echt een aanrader omdat je hem makkelijk meeneemt, ik had hem wel in een envelop zodat hij schoon bleef, en je kan hem voor meerdere doeleinden gebruiken. Ik heb hem nu weer als reisboek gebruikt maar ga de volgende meer als Dagboek/Dieet/Sport boek gebruiken. Door de vrije indeling kan je je creativiteit er echt goed in kwijt.

bullet journal

bullet journal

Rieneke

Ik was voor het ontvangst van mijn bullet journal al erg enthousiast over het houden van het bullet journal in het algemeen. Ik had een paar seizoenen eerder al een blanco boekje met stippen aangeschaft, nieuwe pennen, fineliners en potloden, zat bombol creatieve ideeën en plan van aanpak maar ben helaas nooit verder gekomen dan de eerste paar pagina’s. Tijd voor een nieuwe poging! Waar ik eerst voornamelijk op social media en Pinterest gluurde voor inspiratie en ‘hoe dan?‘ kon ik nu gemakkelijk alles vanuit één en hetzelfde boekje doen en vinden.

Ik ben niet heel goed in tekenen of vormgeving, maar lijstje maken kan ik zeker en vooral het zelf in kunnen delen vond (en vind) ik erg prettig aan mijn bullet journal. Ik ben een enorme planner, streep graag dingen af of door en moet zo af en toe voor mijn arts een migraine dagboek bijhouden. De bullet journal is hier voor dan ook een enorme uitkomst, vooral omdat je alles bij één hebt in plaats van meerdere boekjes met diverse doelen.

Het heeft misschien dan ook wel een beetje een verslavende werking. Je moet er wel echt de tijd voor nemen om af en toe een nieuwe layout vorm te geven of op zoek te gaan naar nieuwe onderdelen die voor jou van toepassing zijn, maar als het je dan eenmaal gelukt is dan geeft het je toch ook weer een beetje een gevoel van voldoening. En geloof me, met een paar leuke kleurtjes potlood, highlighter of wasi tape kom je al een heel eind! Daarnaast zorgt het bijhouden van je eigen BuJo uiteraard ook nog eens voor de nodige ontspanning en houdt het mij in ieder geval zo af en toe een tijdje offline. Kortom: een echte aanrader voor alle planners onder ons die net wat ‘meer’ willen dan de doorsnee agenda.

Verder lezen? Ga door naar pagina 2.