Maruschka

Toen Stephanie vroeg welke meiden er graag een blog zouden willen schrijven over een bullet journal, was ik één van de eerste om ja te zeggen. Het concept sprak mij wel aan. Iedereen die mij een beetje goed kent weet dat ik gek ben op notebooks. In huis slingeren ze overal rond. Het gebeurt heel vaak dat ik de eerste paar bladzijden volschrijf met to-do lijstjes, begrotingen en hersenspinsels in het algemeen, om vervolgens weer een nieuw notebook te kopen voor een ander onderwerp. Dit maakt dat ik het overzicht al snel kwijt ben en de boekjes vaak halfleeg blijven. Wat natuurlijk erg zonde is.

Toen ik de bullet journal eenmaal in handen kreeg ben ik er even goed voor gaan zitten; waar zou ik mee beginnen? Even kreeg ik een soort acute writers-block. Wat nu als ik het niet goed deed? Of wat als het heel lelijk zou worden? In een notitieboek scheur je de bladzijde er gewoon uit en begin je opnieuw. Bij de bullet journal zijn de pagina’s genummerd en pietluttig als ik ben wil ik niet dat er nummers ontbreken. Dan maar even op Pinterest neuzen voor inspiratie. Mocht je net als ik wat last hebben van perfectionisme of faalangst dan raad ik je dat af. De mooiste kunstwerkjes kom je tegen online. Hoezo intimiderend!

Dan maar wat anders proberen. Afgelopen kerst heb ik een boek handlettering gekregen en daar heb ik in gekeken voor wat mooie lettertypen en afbeeldingen om als inspiratie te gebruiken. Ik ben begonnen met het maken van een planning voor de maaltijden deze week en een bijbehorend boodschappenlijstje. Dit vind ik namelijk altijd zo’n rotklus. Misschien dat ik er op deze manier toch nog een beetje plezier in heb. Toen ik eenmaal de gerechten had bedacht en lekker aan de slag kon met het schrijven en kleuren merkte ik dat ik al een tijdje bezig was en het erg naar mijn zin had. Ik vergeet soms hoe rustgevend het kan zijn om te kleuren en schrijven. Toen ik het eindresultaat bekeek was ik zeker niet ontevreden.

De week daarna ben ik weer met de bullet journal verder gegaan en ik moet zeggen dat het een prettige manier is om je bezigheden en gedachtes te ordenen. Het gebruik maken van één boekje voor alle “onderwerpen” is goed te structureren met de tips die achterin het boekje staan. Het leukste aan de bullet journal vind ik het creatieve stukje. Waar notitieboeken vrij statisch zijn met hun lijntjes kun je met de bullet journal alle kanten op. Ik denk dat ik een nieuwe hobby heb gevonden!

bullet journal

bullet journal

Ook aan de slag?

Wij mogen één gloednieuw exemplaar aan onze lezers weggeven! Houdt onze Facebook en Instagram pagina’s de komende dagen goed in de gaten, doe mee aan onze winactie en wie weet heb jij de Bullet Journal binnenkort zelf in handen.