Vandaag is het dierendag. Natuurlijk staan onze dieren altijd in het middelpunt, maar vandaag is het tijd om ze eens extra in het zonnetje te zetten. In deze blog vertellen JLB girls Amanda, Stephanie, Naomi, Rieneke, Lynn en Kelly over hun huisdieren én vind je de leukste foto’s van o.a. Bowie, Pluis en Lily. Benieuwd naar wie er bij ons in huis de dienst uitmaken? Lees dan snel verder!

In het team van JLB zijn de huisdieren aardig vertegenwoordigd. In totaal zijn we samen goed voor twee honden, zeven katten en een ontelbare hoeveelheid vissen, haha.  Let’s start with the doggies!

TEAM HOND

Rienekebowie

Sinds kleins af aan ben ik altijd al gek op dieren. Wat ooit begon met een rode kater, groeide uit tot een behoorlijke reeks aan huisdieren in allerlei verschillende soorten en maten. Katten, honden, vissen, konijnen… Allemaal heb ik ze wel een keer in huis dan wel niet in de achtertuin gehad. Nadat onze hond Lady helaas in 2013 overleed, was het dan ook weer tijd voor een nieuwe pup en liefde in mijn leven. Klein, wit en pluizig, met een behoorlijk boeven karakter. Mijn beste vriend en maatje voor het leven, soms iets te wild of nieuwsgierig maar altijd enorm trouw en liefdevol. Wanneer ik ziek ben of mij even niet zo lekker voel, kruipt hij bij mij op de bank of in bed en voelt alles weer even ietsje beter. Een echte kroelerd, die ook graag met alles en iedereen wil spelen. Je moet er van houden, zullen sommigen misschien denken, maar ik kan zeker nooit meer zonder!

 

Stephanie

Pluis is mijn allergrootste vriendin sinds ik 18 jaar werd. Wat wilde ik graag een hond voor mijn verjaardag! Jarenlang heb ik 10 uur per week gedanst. Toen ik ziek werd, was dansen niet meer mogelijk. Ik miste een uitlaatklep in mijn leven. Ik miste een maatje, iemand met wie ik alles kon delen, waar ik lekker mee kon wandelen en knuffelen, die altijd bij mij was als ik mij zo ziek voelde. Jarenlang wilde, vooral mijn vader, geen huisdieren meer en met mijn broertje, die een allergie voor dieren heeft, was het erg lastig. Maar gelukkig kon hij tegen Pluis!

Pluis is de allerliefste, zorgzaamste hond die er bestaat. Ze is altijd vrolijk, is erg waaks, speelt en knuffelt graag!

IMG_20150720_120150

TEAM KAT (en vissen)

De meiden van JLB zijn goed voor 7 katten (en nog veel meer vissen)! Hier lees je alles over de eigenwijze donders van Lynn, Naomi, Amanda en Kelly.

Lauralynn

Miauw! Ik ben Yvy Nala, 2 jaar, een mix van Maine Coon en huis-tuin-en-keuken-kat. Ik ben geboren op de camping in Alkmaar, waar normaal nestjes van volle Maine Coons geboren worden. Nu woon ik bij mijn baasjes in Hoofddorp waar ik het voor het zeggen heb, maar toch word ik steeds liever en kruip ik steeds vaker bij mijn baasjes op schoot.

Prrrr! Fayhe ben ik, één jaar. Ik kroel heel graag, knuffel mijn baasjes als de wekker gaat en ben ongeveer elke maand krols. Ik kronkel mijn weg door de lakens en lig ’s nachts tussen mijn baasjes te slapen. Als mijn baasje een balletje of speelmuis weggooit, haal ik hem op en breng ik hem terug. Snoertjes en elastiekjes bijt ik kapot, maar verder ben ik de liefste van de twee.

 

collage-lynn

 

Naomi

Ik woon in huis met mijn kat Lily en een heel stel vissen. Ik begon met vier guppen en kijk eens wat er van is geworden! Ze vinden elkaar geloof ik erg lief! Ik heb Lily in 2012 gekregen als cadeautje voor mijn Havodiploma. Zij komt van de Zwerfkattenstichting Rijnmond. Vanwege mijn kattenallergie moet ik elke dag pillen slikken, maar dat neem ik voor lief.
Na een jaar ben ik verhuisd naar mijn eigen woning en Lily ging natuurlijk met mij mee. ’s Nachts ligt zij vaak op mijn buik te slapen, maar als het te warm wordt gaat zij naast mij liggen. Overdag is ze een stuk minder knuffelig, lekker eigenwijs.
Ondanks dat zij nu al vier jaar is, blijft zij altijd mijn kleine babypoes (of Lila, mopje, poppetje, chicken, drollenvanger en alle andere rare namen die in mij opkomen).

vissen

 lily

Kelly

Meet Gambit en Rogue! Deze broertjes kwamen bij ons toen ze nog maar acht weken oud waren. Gambit trok ons op de foto van het nestje al aan, Rogue viel op omdat hij eigenhandig een stofzuigerslang omgooide (what were we thinking). De eerste dagen waren de twee erg verlegen. Nu bijna twee jaar later is daar niks meer van te zien. Rogue houdt van aandacht en maakt er een sport van om op dingen te klimmen (en er vervolgens van af te vallen). Mijn vriend heeft hem al twee keer uit de tuin van de onderburen moeten halen, haha. Zodra hij gecorrigeerd wordt gaat hij of protesteren of zijn excuses aanbieden. Een kat met een geweten! Gambit zijn leven draait om eten. Hij zeurt om eten, is aan het eten of probeert eten te stelen uit het bakje van zijn broer. Ze voelen allebei feilloos aan wanneer ik me niet goed voel en halen dan alles uit de kast om me te troosten. Ik zou niet meer zonder deze twee monsters kunnen!

gambit en rogue

Amanda

Ik leef samen met mijn twee katten. Of eigenlijk èèn kat en èèn poes. Ze zien er beide bijna hetzelfde uit, net twee tijgertjes. Milo, de kater is de oudste (5) en met zijn 7 kg ook gelijk de grootste van de twee, hij is duidelijk vanaf het begin al de baas. Milo is heel aanhankelijk en knuffelig, hij wil graag overal bij zijn en houd echt van aandacht. Het liefst springt hij bovenop je en gaat dan uitgebreid liggen. Mika is met haar 3 kg en 4,5 jaar het kleine poesje , ze is heel mager en kan erg hoog springen. Ze is wat schuwer dan Milo maar toch overwint haar nieuwsgierigheid het altijd van haar angst. Ze zal niet zomaar op schoot komen liggen maar ze wil wel altijd overal bij je en bij Milo in de buurt zijn. Ze kijkt dan vanaf een klein afstandje toe en daar gaat ze dan lekker languit liggen. Mika houdt ervan om te spelen en is erg actief. Ik ben erg blij dat ik deze twee lieve beestjes in mijn leven heb. Ik verzorg ze goed en doe dit met liefde. Als je goed bent voor je beestjes, krijg je er zoveel liefde voor terug!

fullsizeoutput_fc0