De herfst komt er weer aan en dat betekent dat we onze kleding moeten aanpassen. Zelf heb ik niet veel te besteden en zoek ik hard naar betaalbare alternatieven. Helaas is geld niet het enige waarmee ik rekening moet houden, ik heb namelijk last van PDS (prikkelbare darmsyndroom).

De symptomen laten zich bij mij vooral zien door buikpijn en een gezwollen buik. Op het ene moment zou ik bijna in een modeblad kunnen staan en het volgende moment lijk ik zeven maanden zwanger. Het ergste is dat ik dit niet altijd voel aankomen en er maar vijf minuten tussen hoeft te zitten. Daarom heb ik een aantal kleding aanpassingen moeten maken.

Mijn buik verberg ik wel nog vaak, zeker tijdens eigenwijze zwellingbuik-momenten. Ik heb in deze lijst zowel tips voor buikverbergers als niet verbergers, maar de beste tip die ik je kan geven is: Doe waar jij je fijn bij voelt!

Vandaag neem ik een kijkje in het assortiment van de C&A, €15,- is de max. Zo zie je maar weer dat je ook met een kleine portefeuille en een gekke buik niet voor gek hoeft te lopen!

Tip 1:
Vermijd knopen en ga voor elastiek! Het liefst een broek die zo hoog of zo laag mogelijk zit, zodat het elastiek niet in je buik drukt.

broek

Tip 2:
Ga voor een rok die je optrekt tot bij je taille om zo de druk van je buik te halen.

rok

Tip 3:
Ga voor iets wijdere bovenkleding, zodat je buik wat tot rust kan komen (en je gezwollen buik iets minder in het zicht staat).

blouse

Tip 4:
Als jij je zeker genoeg voelt over je buik kan een openhangend vestje heel leuk staan of ga voor een leuke trui.

vestje

truiTip 5:
Een poncho is tegenwoordig ook weer helemaal hip en happening, dus doe hier je voordeel mee. Je buik staat hierbij niet in het middelpunt van belangstelling (middelpunt van beknelling ;)) en kou lijden hoeft niet.

poncho

Extra tips:

Als je het aankan doet corrigerend ondergoed ook wonderen, of een sport BH. Zeker als je maagstreek regelmatig van slag is kan dit erg fijn zijn.

Ook panty’s en leggings zijn niet altijd even fijn, ze komen vaak precies tot de verkeerde hoogte en zakken snel af. Ik heb zelf een keer een zwangershapslegging van een vriendin geleend, die zit fantastisch. De legging verliest zijn vorm niet, met zowel een opgeblazen of supermodellen buik.

Heb jij nog leuke kleding tips?

Liefs Naomi 2