Ik heb enorm getwijfeld of mijn peg sonde iets was wat ik wilde delen. Maar ik heb gekozen om mijn verhaal te delen, om mensen in dezelfde situatie te motiveren, maar ook om meer bekendheid te creëeren en zeker NIET om zielig gevonden te worden( ik ben alles behalve zielig). Ik twijfelde om dit te delen omdat dit iets is waar ik onzeker over ben. Mijn buik is nooit plat geweest,en mijn buik is mijn minst favoriete lichaamsdeel (netjes uitgedrukt). Ik heb een hekel aan mijn buik omdat het mij dagelijks een helse pijn geeft. Is het mijn alvleesklier niet, dan zijn het wel de zenuwen die beklemd zitten in mn buikwand en liezen (ACNES Syndrome).  Eerder schreef ik deze blog over het plaatsen, klik hier

peg sonde

PEG sonde

De laatste tijd krijg ik vaak de vraag waarom “dat slangetje” uit mn neus is en of ik weer normaal kan eten. Nee, ik krijg zelf nog steeds maar 300 tot 400 calorieën binnen. Dat slangetje via mijn neus, liep door naar mijn darm om mij bij te voeden. Deze neussondes kunnen maar een aantal maanden blijven zitten en moeten dan vervangen worden. Omdat dit probleem van mij nog lang duurt hebben we besloten om een PEG sonde te plaatsen. Dit is wat je op de foto ziet. Dit is een ingang direct naar mijn maag, wat vast zit met een plaatje tegen mijn maagwand. Hier loopt nog een slangetje door naar mijn darm(PEGJ Sonde) zodat mijn alvleesklier het eten niet hoeft te verteren waardoor ik niet elke keer na ik “gegeten heb” 3 uur pijn heb. Het gaasje wat erom heen zit is om eventuele vuiligheid zoals een klein beetje bloed op te vangen en om te zorgen dat niet zo schuurt. Ik had andere verwachtingen van mijn PEG. Ik dacht niet dat het midden in mijn buik zou komen te zitten maar op z’n minst een beetje aan de zijkant. Daarnaast had ik verwacht dat er na 3 maanden een dopje op zou komen te zitten in plaats van deze opzichtige slangen.. helaas is dat niet mogelijk omdat ik een extensie naar de darm heb. Ik voelde mij hier enorm onzeker over in het begin en voelde me alles behalve sexy. Maar ik weet dat ik enorm achteruit ga als ik deze PEG niet heb en er dan op termijn een einde aan mijn leven zal komen. Als hij aangesloten zit komt er nu een slangetje onder mn jurk/shirt vandaan richting mijn handtas, en als hij niet aangesloten is op de pomp zie je er niks van(tenzij ik een strak shirt aan heb). Ik heb het inmiddels kunnen omarmen. Het houdt mij in leven, en dat is genoeg. Wie weet heb ik het over een lange tijd niet meer nodig, dan kan hij er weer uit.