Lifestyle

Geef mij een baard!

baardbaard

Het is laat in de supermarkt. De winkel staat op het punt zijn deuren te sluiten. Ik sta geduldig aan de kassa als ik de stem van een man hoor die vraagt of hij misschien voor mag. Ik draai mij om en kijk in een vrolijk gezicht voorzien van een brede glimlach die door zijn volle baard heen schijnt. “Oh maar natuurlijk!” zeg ik terwijl ik even naar hem blijf staren.

Ik ben niet de enige

Als hij even later voor mij uitloopt de supermarkt uit, bedenk ik mij waarom ik deze man zo aantrekkelijk vond. Precies, zijn volle baard. Een baardje in wat voor lengte dan ook trekt mij aan. Het is gewoon een “Ankie-ding” dacht ik altijd maar als ik in de avond de televisie aan zet zie ik dat ik blijkbaar niet de enige ben.

Geef mij een baard!

Onze eigen koning, Willem-Alexander, heeft zijn veelbesproken baard nog steeds. Maxima zal mijn fetisj ook bezitten en ik stel mij voor dat ze op een ochtend heeft gezegd tegen haar man; “Laat je baard nu maar staan, buiten dat het lekker kriebelt geeft hij je ook een stoere uitstraling, dus Wimlex geef mij die baard!” Hulde aan Maxima want het maakt onze Koning inderdaad een stuk aantrekkelijker en ik ben dan ook zeker voor #teambaard.

Voor lief

En natuurlijk ga je zachte huidje eraan als je uren zoent met een baardmans. Maar het gekriebel nemen we dan graag voor lief. Je kunt erin vluchten, mee spelen en plagend aan trekken. De mannelijkheid die ervan straalt nemen we dan toch graag voor lief?

Mannelijker

De baard, ik vind dat het een man sexy maakt. Het geeft de man een sterke uitstraling. Ongeacht het kapsel, misschien wel een kalend hoofd, de baard maakt alles goed! Men wordt er mannelijker dan in deze metromantijd waar ik geen voorstander van ben. Een goede baard doet mij teruggaan naar de oertijd waar mannen nog mannen waren die mij kunnen beschermen en dan in de avond mij aan mijn haren de grot binnen kunnen sleuren. Dus laat dat gezichtshaar maar groeien heren dan zullen jullie zien dat de lange manen ook weer in het straatbeeld bij de dames verschijnen met tevens begeerlijke blikken…

Ankie Stuijts
Een regelaar, perfectionist, controlfreak maar ook zo lief! Betrokken en breed georiënteerd, serieus met een knipoog, een flirt maar een klein hartje, een polderdiva inclusief Brabants accent, een louboutin fetisj, woont samen met haar viervoeter van 55 kilo, die haar overigens beschouwd als onderdaan in plaats van bazin. Staat haar "mannetje" na 25 jaar in de wereld van de wegenbouw te hebben gewerkt. Kortom wat harde humor met een praatje nagellak op zijn tijd!

Laat een reactie achter