Nog een paar nachtjes slapen en het is Valentijnsdag. Als je de reclames van de grotere lingeriemerken en winkels moet geloven liggen wij allemaal als super slanke stoeipoezen klaar in ieniemienie lingeriesetjes om onze mannen te mogen plezieren. Ik kan je vertellen ik ken veel relaties waar dat niet helemaal het geval is. Hier in ieder geval niet.

Ten eerste heb ik niet de kledingmaat waar zo’n ieniemienie string mooi in uitkomt en die meiden van mij hebben iets meer stof nodig om op de oorspronkelijke hoogte te blijven, de pech van Cup F. Gelukkig zijn er ook mooie setjes te koop die dit lichaam wel goed doen maar toch blijf ik het frustrerend vinden. Op een of andere manier blijft het de standaard dat de dames op de foto’s slanke modellen zijn. Ik ben tweeënveertig, en al jaren gefrustreerd door mijn gewicht. Diëtisten bezocht, diëten gevolgd en gesport, op een niveau dat mijn lichaam net aankan. Twee jaar geleden was ik op mijn slankst in de afgelopen twintig jaar maar dat kwam door stress en dat heb ik er helaas niet weer voor over.

Mijn slanke lijf

Op het moment schommel tussen de 74 en 79 kilo. dat is niet weinig met mijn 1.68. Ik vind het teveel, veel te veel. En dan kan mijn omgeving zeggen dat ik geen obesitas heb maar als ik de spiegel kijk dan zie ik dat wel. Ik zou wel eens in de les willen bij Miljuschka. Het is zo knap van haar dat ze zich accepteert zoals ze is. Ik volg haar op al haar socials en bewonder haar openheid. Ik zou zelf een klein beetje van die mindset willen hebben. Ze laat niet alleen het mooie zien van haar leven maar ook dat het voor haar zwaar kan zijn in haar hoofd. Maar ook wat ze er dan aan doet. Sporten, gevarieerd eten, genieten van de mensen om haar heen.

Voorlopig hou ik het bij af en toe een recept van haar eigen website en heb ik die prachtige rode jurk van haar gekocht op het moment dat hij online te koop was. Misschien geeft het me meer zelfvertrouwen om te zijn wie ik ben. want ik wil slanker zijn maar ook gelukkig. En ik vraag me ook af of ik echt gelukkig ben als ik die geliefde 64 kilo haal maar dan helemaal niks meer kan eten? Want laat ik dan ook even eerlijk zijn wie kan er nou nee zeggen tegen een Pastel de Nata van bakkerij Nobel? Ik niet in ieder geval.