FoodKoken met Nayana

Koken met Nayana: Gevulde paprika

koken met nayana

Paprika’s worden meestal gebruikt om in kleine stukjes toe te voegen aan een gerecht, bijvoorbeeld pasta. Maar de paprika is een stuk veelzijdiger. Omdat ze vanbinnen hol zijn, zijn het ideale ‘bakjes’ om te vullen met lekker eten. Zo vind ik de gevulde paprika met rijst, gehakt en groente heerlijk.

Wat heb je nodig

Voor twee personen

  • 2 paprika’s. De rode en gele zijn hiervoor het lekkerst.
  • geraspte kaas
  • 175 gram rundergehakt
  • 4 bosuitjes
  • rijst, kies noten- of meergranenrijst voor extra smaak.
  • kastanje champignons, deze hebben meer smaak dan de gewone champignons.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de paprika’s in twee helften en verwijder de pitjes en de steel.
  • Rul het gehakt in een koekenpan. Snij de bosuitjes en de champignons klein en bak deze even mee.
  • Als de rijst gaar is deze afgieten en toevoegen aan het gehaktmengsel.
  • Vul de paprika’s met het mengsel en strooi en wat geraspte kaas overheen.
  • Ongeveer 20 minuten in de oven en smullen maar!

Dit gerecht vult goed dus een bijgerecht is niet noodzakelijk. Maar als je toch wat extra groente erbij wilt dan zijn boontjes, zoals op de foto hieronder, een goede optie. Of je maakt er een salade bij. Dit gerecht is ook goed om vegetarisch te eten. Vervang dan het gehakt door vegetarisch gehakt of laat het helemaal weg. Je kunt dan extra champignons toevoegen.

gevulde paprika

Nayana van Gurp
Nayana is 32 jaar en woont in het mooie Twente. Ze is een echte foodie, boekenwurm en droomt ervan om ooit haar eigen boek te schrijven. In haar blogs schrijft ze over haar leven met chronische vermoeidheid, hoe ze probeert het beste uit elke dag te halen, over food en inspirerende boeken en films.

Laat een reactie achter