Ken je dat? Je pakt vol goede moed je laptop erbij om aan een blog te beginnen. De motivatie is er, maar het blad blijft leeg. Hoe hard je ook nadenkt, elk onderwerp heeft wel iets wat je tegenstaat. Vandaag is zo’n dag. Gelukkig had Zayne, het zoontje van Stephanie, de gouden tip. Daarom lees je in deze blog alles over mijn favoriete ijsjes. 

Laat ik beginnen met een beschrijving van hoe ik er nu bij zit. Mijn trui kan bijna niet dikker, mijn pantoffels zijn niet van mijn voeten weg te denken en ik zit samen met Storm onder een fleece dekentje. Niet perse het geschikte moment om aan ijsjes te denken. Toch beginnen mijn hersenen overuren te draaien en heb ik mijn blog in mijn hoofd al vier keer geschreven. Want zeg nou zelf… Een ijsje kan toch eigenlijk altijd. 

Favoriete ijsjes: een pakje boter 

Normaal blijf ik ver weg van een pakje boter. Ik vind het niet lekker, het stinkt en ziet er ook nog eens goor uit. Een pakje boter in de vorm van een Magnum vind ik dan wel weer heel erg lekker. Waar ik vroeger vooral gek was op de Magnum Almond, begin ik nu de Magnum Classic steeds meer te waarderen. Het lekkerste vind ik nog wel om eerst de laag chocola er af te eten en dan het roomijs voor het laatst te bewaren. Gelukkig is het inmiddels bijna winter en kan ik ijsjes steeds beter laten liggen. Bij mij gaat dit pakje boter namelijk rechtstreeks naar mijn heupen. 

Ben & Jerry’s Cherry Garcia

Een ijsje van Ben & Jerry’s mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Waar Cookie Dough voor veel mensen favoriet is, ligt mijn voorkeur toch echt bij een iets minder bekende smaak (helaas is dit ook de reden dat hij vaak uit de handel wordt gehaald). Voor mij is er namelijk geen smaak lekkerder dan Ben & Jerry’s Cherry Garcia. Dit ijsje bestaat uit kersen roomijs, stukjes kers en pure chocolade chunks. Ik heb deze smaak al heel lang niet meer in de winkel zien liggen, maar gelukkig woon ik vlakbij een Ben & Jerry’s scoop shop waar ze de smaak nog wel verkopen. 

Waterijsjes

Gelukkig ben ik ook gek op ijsjes die je niet perse gelijk op je heupen ziet. Vooral in de zomer vind ik waterijsjes veel lekkerder dan magnums of andere heftige ijsjes. Als ik in de supermarkt waterijsjes koop komt eigenlijk mijn innerlijke kind weer naar boven. Waterijsjes met knettersnoepjes, raketjes, perenijsjes, calippo’s., twisters. You name it! Alle ijsjes die ik als kind lekker vond zijn ook nu nog steeds favoriet.

Favoriete ijsjes: schepijs

Er gaat niks boven echt Italiaans schepijs. Als ik in Italië ben kan ik een authentieke gelateria dan ook echt niet voorbij lopen. Het liefst proef ik alle smaken, maar daar is een paar dagen Italië natuurlijk veel te kort voor. Gelukkig word ik ook in Rotterdam op mijn wenken bediend. Momenteel neig ik vooral naar sorbetijs en die is o.a. bij Capri echt to die for!