De twijfel slaat toe. Maak ik wel een goede keuze? Wat nou als ik hem na een paar weken alweer helemaal zat ben? Weet ik überhaupt wel hoe dat ding werkt? Ik verman mezelf en druk op bestellen. Het iPhone tijdperk achter mij latend. Hier lees je hoe ik tot deze beslissing kwam.

Smartphone gebruikers zijn in twee grote kampen te verdelen: team Samsung en team Apple. Natuurlijk zijn er nog heel wat andere merken, maar dat de discussie tussen deze twee kampen verhit kan worden is een feit. De afgelopen jaren ben ik altijd een fervent voorstander van de iPhone geweest. Ze zien er mooi uit, doen precies wat ik wil én zijn makkelijk te synchroniseren met mijn Macbook. Toch hield dit mij niet tegen om nu voor een andere telefoon te kiezen, namelijk de Samsung Galaxy S8.

Wat vind ik van de Samsung Galaxy S8?

De laatste maanden hecht ik steeds minder waarde aan mijn telefoon, toch nam mijn inner geek de overhand toen ik de specificaties van de Galaxy S8 zag. Wat een toffe telefoon! Ik ben in het verleden al eerder even overgestapt naar Samsung, maar dat vond ik echt verschrikkelijk. Gelukkig had mijn vriend toegezegd dat hij mij zou helpen als ik er niet uit kom. Omgekeerde wereld! Normaal ben ik de tech nerd, haha.

Ik heb de telefoon nog niet zo lang, maar tot nu toe ben ik onwijs tevreden. Het gebruiksgemak valt me alles mee, het scherm is prachtig en ook de camera maakt goede foto’s. Beetje jammer dat ik net een nieuwe fotocamera heb, haha. Ook het overzetten van alle gegevens van mijn iPhone naar mijn Samsung ging heel makkelijk. Je kunt de telefoons makkelijk met elkaar verbinden en binnen enkele minuten alles overzetten. Handig!

Welke telefoon is beter?

Een vraag waar ik mijn vingers niet aan wil branden. Er gaan namelijk al jarenlang discussies rond over welke telefoon nou beter is; de iPhone of de Samsung. Ook hier in huis hebben we (voor de grap) ellenlange discussies gehad. Mijn vriend als lid van team Samsung en ik was altijd mijn geliefde iPhone aan het verdedigen. Toch heb ik mij inmiddels aangesloten bij zijn team. Niet omdat hij me nou zo goed overtuigd heeft, of omdat ik vind dat Samsung beter is. Mijn grootste reden is dat ik toe was aan verandering. Niet alleen qua telefoon, maar in alle facetten van mijn leven.

 

Wat misschien niet iedereen weet, is dat ik de laatste jaren niet helemaal goed in mijn vel zat. Mijn eigenwaarde was heel laag, waardoor ik constant over mijn eigen grenzen heenging en ook mijn ziekte nam een te groot deel van mijn leven over. Inmiddels ben ik al een aantal weken met een coaching traject bezig (AANRADER!) en ben ik hard aan mezelf aan het werken. Doordat ik meer van mezelf begin te houden, merk ik dat ik veel in mijn leven aan het veranderen ben. Mijn garderobe heeft een metamorfose ondergaan, ik gun mezelf veel meer, kom voor mezelf op en ook het huis wordt inmiddels flink onder handen genomen. Een nieuwe telefoon kan dan natuurlijk niet ontbreken!

Ben jij team iPhone of team Samsung?