Na een verzette afspraak en een change of plans, was het twee maanden geleden eindelijk zo ver! Mijn nieuwe tattoo zou eindelijk een feit worden. Nu hij helemaal geheeld is én de volgende ideeën al in mijn hoofd rondspoken, vind ik het de hoogste tijd om jullie alles over mijn tattoos te vertellen. Jessica van fantasticmoms.nl heeft een Engelse blog over moeders met tattoos vertaalt en hier een Nederlandse tattoo tag van gemaakt. Ik vond de vragen zo leuk, dat ik hem voor jullie heb ingevuld. Lees je mee?

Hoeveel tatoeages heb je?

Ik heb (nu nog) twee tatoeages. Een infinity teken met zwaluwen op mijn linkerarm (lekker origineel, haha) en een tattoo van een hand op mijn rechterarm.

Wat is je favoriete tatoeage?

Mijn favoriete tatoeage is by far de tatoeage op mijn rechterarm. Dit komt niet alleen door het verhaal erachter of omdat ik het een prachtige tattoo vind, maar ook omdat de shop heel fijn was en mijn vriend tegelijkertijd een tattoo heeft laten zetten. Gedeelde smart is halve smart haha.

Wat is het verhaal achter je tattoos?

Mijn broertje en ik hebben een hele goede band. Ik was er dan ook kapot van toen hij zes maanden stage ging lopen in Shanghai en heb hem vreselijk gemist. Gelijk een les dat het altijd lastiger is voor de thuisblijvers, aangezien ik er tijdens mijn stage niet zoveel last van had als dit keer. Dit was voor mij de aanleiding om een infinity teken te laten zetten met het woord family en 4 zwaluwen.

Schrijven is mijn grote passie en dat is dan ook wat ik het liefst de hele dag doe. Toch heeft deze passie ook zijn keerzijde, namelijk dat ik door mijn chronische ziekte ontzettend veel last van mijn vingers heb. Ze tintelen al 13 jaar non-stop en doen daarbij ook nog eens veel pijn. Dit maakt het schrijven en typen een stuk lastiger en intensiever. Toch houdt dit mij niet tegen. Om mezelf eraan te herinneren hoe sterk en gedreven ik ben, is mijn tweede tattoo ontstaan. De hand en de pen laten mijn passie zien en het mes mijn ziekte.

Hoe oud was je toen je je eerste tattoo liet zetten?

Ik was 22 of 23 toen ik mijn eerste tattoo liet zetten. Een spontaan moment waar ik achteraf toch iets beter over na had moeten denken. Twee weken nadat ik het idee kreeg om een tattoo te laten zetten stond hij op mijn arm.

Wat vinden je ouders van je tatoeages?

Mijn ouders zijn niet echt fan van tatoeages. Het verhaal achter mijn tattoos en hoe mijn tweede tattoo is gezet vinden ze wel heel mooi. Het feit dat de tattoos van hun dochter zijn vinden ze alleen wat minder, haha.

Vind je vriend/man jouw tatoeages mooi en heeft hij een favoriet?

Mijn vriend heeft zelf ook tattoos en is groot fan van originele tattoos. Hij is dan ook niet echt fan van mijn infinity teken. Dit is een hele tijd een rage geweest waardoor ontzettend veel mensen een soortgelijke tattoo hebben. Mijn andere tattoo daarentegen vindt hij prachtig en ook mijn volgende ideeën vindt hij tof. Al moet ik zeggen dat het mij vrij weinig uitmaakt wat anderen van mijn tattoos vinden. Het belangrijkste is dat ik er blij mee ben.

Hield je altijd al van tatoeages en wie/wat was je inspiratie?

Een inspiratie voor het zetten van mijn tattoos heb ik eigenlijk niet. Mijn ouders hebben allebei geen tattoos en zijn er nou ook niet bepaald fan van. Ik daarentegen heb tattoos altijd al interessant gevonden. Miami Ink (en alle andere varianten) behoorde bij mijn favoriete tv-shows en ik vind het mooi hoe tattoos een verhaal vertellen.

Wil je meer tatoeages laten zetten?

Na mijn laatste tattoo riep ik keihard dat ik nooit meer een tattoo wilde. De pijn vond ik niet eens zo heel erg, maar ik merkte doordat ik zo lang moest zitten dat ik helemaal leeg was. Ik had het na afloop koud, was heel misselijk, een beetje duizelig en wilde het liefst pizza’s en patat naar binnen proppen en daarna een week slapen. Inmiddels zijn we bijna twee maanden verder en begint het toch weer te kriebelen. Voorlopig blijf ik er nog even goed over na denken, maar ik wil nog heel graag een tekst op mijn ribben en een Ganesha op mijn rug. Al heb ik nog super veel ideetjes, ben alleen bang dat ik daar te weinig huid voor heb.

Welke tatoeage vond je het meest pijnlijk om te zetten?

Ik vond mijn laatste tattoo het pijnlijkst. Niet zo zeer door de plek, maar meer omdat het zetten van mijn tattoo ruim 4 uur duurde en er veel kleur en schaduw aan toegevoegd is. Mijn andere tattoo stond er na nog geen kwartier op, dus dat vond ik weinig pijn doen.

Heb je spijt van een tattoo en zo ja, waarom?

Ik heb redelijk spijt van mijn eerste tattoo omdat ik er gewoon niet goed over nagedacht heb. Het was oorspronkelijk dan ook de bedoeling dat mijn tweede tattoo over mijn eerste zou komen. Gelukkig vond de tatoeëerder dit niet zo’n strak plan en heb ik nu twee tattoos. Alhoewel ik mijn eerste tattoo nog steeds ontzettend onorigineel vind, heb ik hem wel al beter geaccepteerd. Het maakt toch deel uit van mijn levensverhaal en de goede band met mijn broertje (en familie) is er nog steeds.

Wat voor tatoeage zou je nooit laten zetten?

Ik zou nooit een tattoo in mijn gezicht of nek laten zetten. Dit maakt iemand toch gelijk een stuk stoerder, wat ik nou niet echt bij mijn uiterlijk of karakter vind passen. Daarnaast komen teksten als “Only god can judge me” ook niet op mijn wensenlijstje voor.

Heb jij tatoeages?