De laatste tijd heb ik last van opruim drang en dat terwijl het nog lang geen tijd is voor de lente schoonmaak! Ik begon met het uitzoeken van mijn kleding, waarvan ik veel wegbreng voor een tweede leven.

Waar komt die drang vandaan?

Ik ben opgegroeid in het huis wat zeker niet bekend staat als het netste huis.  Ik heb altijd al geweten dat ik nooit mijn huis op die manier wil leiden, maar veranderen is erg moeilijk. De eerste jaren dat ik alleen woonde, lukte het mij ook zeker niet om alles bij te houden. Helaas niet alleen vanwege mijn gewenning, maar ook vanwege de vermoeidheid en pijn waar ik dagelijks mee te maken heb.

Een gegeven paard niet in de bek kijken

Mijn hele huis staat vol met spullen (en nee ik ben geen hoarder). Door mijn moeders overlijden heb ik een aantal van onze oude spullen meegenomen, ook heb ik heel veel gekregen. Ik ben ook zeer dankbaar voor alles, maar het is teveel. Zoveel dat elk plekje van mijn huis gevuld staat met spullen.

Beginnen is het moeilijkste

Ik kijk er al zo lang tegenop en ik weet niet waar te beginnen. Dus ik ben na maanden (of eigenlijk jaren, maar dat klinkt zo dramatisch) begonnen met het uitzoeken van mijn kleding. Kleding waarvan ik 20% zelf heb gekocht en 80% heb gekregen. Ik durfde nooit wat weg te doen, met de angst om iemand anders te beledigen. Dat heb ik nu van mij af gezet.

De een zijn zooi vindt een ander heel mooi

Er ontstonden drie stapels, Kledingstukken die ik wil houden, Kledingstukken die erg mooi/goed zijn waar ik iemand blij mee kan maken en Kleding die echt weg moet. Ik heb zo’n 15-20% van mijn kleding gehouden. De kleding waar ik iemand nog heel blij mee kan maken is de grootste groep, zeven big shoppers vol en een grote koffer! Daar gaan heel veel mensen blij van worden.

De kleding zal ik langs brengen bij de kledingbank in Rotterdam, daar zamelen zij het in voor de allerarmste. Zo heeft iedereen een kans op een warme winter.

Wil jij helpen?

Je kunt je kleding net zoals ik wegbrengen naar de Kledingbank. Ook staan er door heel Nederland containers van het Leger Des Heils, je kunt wat langs brengen bij tweedehands zaken en er zijn lokale inzamelingsacties, zeker rond de feestdagen! Dit geldt niet alleen voor kleding, maar ook voor speelgoed, meubels, boeken, noem het maar op. Als meisje dat uit gezin komt wat onder de minima heeft geleefd: het wordt erg op prijs gesteld!