Sporten is nadat ik niet meer kon voetballen nooit echt mijn hobby geweest. Toch deed het pijn toen ik hoorde dat sporten funest was voor mijn lichaam. Ik wist niet hoe ik mijn spieren moest gebruiken, lummelde maar wat aan in de sportschool en daardoor ging ik te ver over mijn grenzen heen. Gelukkig is daar nu door Bugnet therapie verandering in gekomen. Tijd om weer voor mijn lichaam te zorgen!

Het niet sporten deed pijn, maar ik vond het ook een mooi excuus om maar helemaal niet voor mijn lichaam te zorgen. Mijn lichaam liet me in de steek dus ik deed hetzelfde. Natuurlijk vlogen de kilo’s er aan en begon ik mijn mezelf te haten. Dik en niet functionerend. Geen basis voor een goede relatie tussen lichaam en geest. Gelukkig is onze relatie inmiddels hersteld en hou ik van mijn lichaam. Van elke pijnlijke spier, mijn gewrichten, elke vetrol en alles wat mij in mijn ogen zo lelijk maakte. Ik ben sterk, krachtig en kan alles aan. Dit heeft mij doen beseffen dat IK het verdien om goed verzorgd te worden. Mijn lichaam zorgt ervoor dat ik na elke tegenslag weer opsta en zich weer hersteld. Het brengt me van A naar B en het laat me weten wanneer genoeg genoeg is.

Door Bugnet- therapie leer ik mijn lichaam steeds beter kennen. Nog even en het heeft helemaal geen geheimen meer voor mij. Ik weet welke spieren ik moet gebruiken om kracht te zetten en kan mijn stabiliteitsspieren steeds beter activeren. Ook weet ik nu veel beter waar mijn grenzen liggen en wanneer ik rust nodig heb. Ik heb eindelijk het vertrouwen gevonden om met mijn lichaam aan de slag te gaan. Dit ga ik doen door te sporten, gezond te eten en flink wat kilo’s af te vallen. Maatje XS hoeft van mij niet (en al helemaal niet van mijn vriend), maar wat strakker in mijn vel kan nooit kwaad. Niet voor mijn zelfvertrouwen en al helemaal niet voor mijn gewrichten. Zolang mijn lichaam blij is, ben ik dat ook.

Daarom ga ik gezonder eten en zal ik (zolang mijn lichaam het toelaat) meer gaan bewegen. Als extra stok achter de deur breng ik daar elke week verslag over uit op Justliveblog. Ik ga niet op de weegschaal staan, bang dat ik te erg schrik en daardoor mijn motivatie kwijt raak.  In plaats daarvan zal ik alles met een meetlint meten en daar elke week verslag van doen.

Ik ga de strijd aan. Niet tegen maar met mijn lichaam.

kelly