Elke ontmoeting heeft een doel. De ene ontmoeting wil je zo snel mogelijk weer vergeten, de ander kan niet lang genoeg duren. Er komen mensen op je pad om je te testen, anderen halen het beste in je naar boven. Sommige mensen blijven altijd naast je lopen. Anderen gaan veel te snel weer weg.

Acht maanden geleden was ik nog een onzeker meisje. Ik durfde mijn grenzen niet aan te geven, bang voor wat anderen ervan vonden, en liet over mij heen lopen. Boos omdat ik de eisen die ik aan mijzelf stelde niet waar kon maken en teleurgesteld in mijn eigen kunnen. Hierdoor vond ik het niet fijn om verantwoordelijkheden te nemen en bleef ik op werkgebied in de safe zone. Het zou me toch niet lukken. Liever honderd keer vragen dan iets uit mezelf doen.

Nu ik hierop terugkijk herken ik dat meisje niet meer terug. Ik zit een stuk beter in mijn vel. Geef grenzen aan voor het te laat is, durf voor mezelf op te komen en neem mijn verantwoordelijkheden. Ik ben spiritueel gezien een stuk verder. Zelfverzekerd en weet dat ik goed ben in wat ik doe. Mijn vriend heeft hier op persoonlijk vlak een groot aandeel in gehad, maar op werk gebied gaan deze credits naar een van mijn collega’s.

Onbewust werd ik door hem aan het denken gezet. Leerde ik hoe belangrijk het is om grenzen te stellen aan mensen. Tot hier en niet verder. Dit resulteerde in meer energie. Ik groeide, werd volwassen. Doordat ik op persoonlijk vlak veel stappen heb gezet, werd dit door vertaald naar mijn werk. Werd serieuzer en nam mijn verantwoordelijkheid. Begon dingen uit mezelf te doen en had geen bevestiging meer nodig. Vertrouwen in mijn eigen kunnen. Vanaf hier ga ik verder en word ik de beste versie van mijzelf. Lichamelijk, geestelijk, op persoonlijk vlak en op werkgebied.

Sommige mensen geven je een duwtje in de goede richting en laten je zien dat er ook betere paden zijn. Jij was daar een van. Helaas ben je er niet meer om trots mijn vorderingen op te merken en verliet je veel te snel mijn pad. Bedankt voor jouw aandeel. Ik heb van je geleerd en genoten.

Rust zacht.