Die meid van ons gaat weer verhuizen. Van Barcelona naar Madrid. Van het strand naar het binnenland. Van een kermis, haar woorden, naar een meer authentiek Spanje. En deze keer gaat ze niet alleen, maar met haar lief. Hoe verzin je het: ze gaat in een ander land wonen en wordt verliefd op een Nederlander. Dat betekent dus niet dat je ooit naar Nederland terugkomt, maar dat je gewoon verhuist naar een andere stad in Spanje.

Stiekem ben ik natuurlijk ook een beetje jaloers op haar. Nou ja stiekem, ik denk dat degene die mij een beetje kennen weten dat ik dolgraag in Spanje zou willen wonen. Alleen zou ik wel in de buurt van de kust willen blijven. Het enige waar ik deze week niet jaloers op ben is dat hele gedoe van verhuizen. Ik vond verhuizen van ons oude huis naar dit huis al een drama. En dan was vijftien kilometer verder.

Nu gaan ze ook nog eens niet gelijk naar hun eigen plekje want dat moeten ze nog vinden, dus binnen een maand mogen ze fijn nog een keer. Maar waar ik wel ontzettend trots op ben is dat ze het maar weer gewoon doet. Ze gaat een weekendje naar Madrid, wordt verliefd op de stad en ze besluiten samen: we gaan het gewoon doen. We pakken alles in, nemen afscheid van onze vrienden en gaan. Vrienden die zelf ook uit alle windstreken komen, dus dan is Madrid ook niet het eind van de wereld. En haar kennende bouwt ze ook zo weer een nieuwe groep vrienden op.

Mijn kind achterna naar Madrid

Veel mensen zijn er van overtuigd dat wij veel op elkaar lijken. Wij komen uit een lange rij vrouwen met een eigen willetje. Maar zoals zij is zou ik nooit zijn. Ik weeg alles honderden keren af en neem na jaren pas een beslissing. Maak me vooral ook druk om wat mijn omgeving van mijn beslissingen vind en besluit dan uiteindelijk om het toch maar niet te doen. En zij, zij leeft vooral haar eigen leven. Vol plezier, vol avontuur en vol liefde en gezelligheid.

En nu dus in Madrid. Een stad waar wij nog nooit zijn geweest, maar wat prachtig schijnt te zijn. Dus is er weer een weekendje weg bestemming bij. Dus al ben ik zelf niet zo avontuurlijk, door haar kom ik nog eens ergens. Want waar ze ook heen gaat ik ga haar zeker opzoeken.