Omdat ik vanaf mijn 14e levensjaar erg ziek ben geweest en daarom niet mocht sporten heb ik mijn ouders he-le-maal gek gezeurd om een hondje te krijgen voor mijn 18e verjaardag. En ik kreeg haar! Ons lieve, zwart witte, onwijs fluffy hondje was vanaf dat ene moment mijn beste vriendinnetje die niet meer van mijn zijde week.

De dag dat wij haar gingen ophalen

Wat een verhaal is dit.. Wekenlang zocht ik Marktplaats en asiels af voor een hondje, tot ik Pluis zag en direct helemaal verliefd was. Via de telefoon had ik contact met de toenmalige eigenaar en wij, mijn ouders en ik, zouden op 4 oktober, dierendag, haar gaan ophalen in de buurt van Amsterdam. In de auto grapte ik: “Zul je zien dat we straks bij tokkies terecht komen..” En toen we voor het huis stopte en de deur openging stond daar een dame van een jaar of 40/45 jaar oud, in een roze badjas en jaar pyjama shirt eronder, porno blond ontploft haar/ ‘just out of bed look’, niet geschoren benen, pantoffels en een sigaret waar veel as aan hing in haar mond. Zie je het al voor je? Van binnen kwamen wij alle drie niet meer bij. We werden binnen ontvangen, mochten op de bank gaan zitten, de dame in kwestie ging tegenover ons zitten en zat zo wijd met haar benen dat wij haar roze kanten string konden zien..HELP!!!! Oh wat hebben wij hier achteraf om gelachen zeg! Om het helemaal af te maken kwam haar zoon na een kwartier binnen en vroeg hoe het met zijn wiet plantjes in de tuin was…

Maar goed, wij waren helemaal verliefd op pluis dus ze ging mee naar huis! Ze was alleen niet gewend aan autorijden, de enige keer dat ze in de auto ging was als ze naar een nieuw gezin ging, wij waren de 4e in 9 maanden tijd. Iets waar ik niets van begrijp want ze is echt de leukste hond van de wereld! Het eerste jaar spuugde ze daarom heel de auto onder van de stress, hoe vaak wij ook tegen haar bleven zeggen dat ze nergens meer heen ging en ze voor de rest van haar leven bij ons zou blijven. Wel liep ze vanaf de eerste dag al gelijk los mee, dus ik heb nooit met haar op cursus gehoeven.

Omdat wij nog nooit een hondje gehad hadden hebben wij op aanraden van de oude eigenaar nog geen spullen gekocht op voer en bakjes na. Ze heeft haar eerste nacht op een kleedje geslapen. De dag erna ben ik samen met mama en pluis spullen gaan kopen, een mand, een mooie halsband en riem, borstels en speeltjes, want van spelen houdt ze! Ik was zo verliefd op haar, zij week niet meer van mijn zijde af en ik was heel de dag bezig met haar. Mijn vader die er het minst van wilde weten die heeft nog steeds een geweldige band met haar. Zodra die twee samen zijn is ze altijd bij hem.

10 jaar later, tijd voor een nieuw hondenkussen

Inmiddels is het 10 jaar later. In de woonkamer heeft Pluis altijd een plekje op de bank maar ze is nu wat ouder en wij hebben een behoorlijk hoge bank dus daar springt ze niet meer makkelijk op. We hebben ook een tijdje een zwart witte tipi in de woonkamer gehad waar zij graag in lag maar dat was ook niet echt een goed kussen. Pluis heeft al jaren een zwakke rug en daarom vind ik het nu, zeker omdat ze ouder wordt, belangrijk dat zij een goed kussen heeft om op te liggen. Dus ik ben online flink gaan zoeken en kwam uit mij The Pet Empire. Een super mooie, luxe webshop waar je alles kan vinden voor je hond of kat.

Labvenn Töve hondenkussen

Bij The Pet Empire heb je verschillende merken en opties tussen een mand, een kussen, een sofa of een hondenbank. Ik koos voor een kussen omdat Pluis graag onder onze salontafel gaat liggen. Hier ligt ze heerlijk beschermd en kan zij de hele woonkamer, keuken en hal in de gaten houden. Ik heb gekozen voor het hondenkussen Töve, ze hebben twee antraciet grijze kussens en ik heb gekozen voor de donkerste omdat dit het mooiste in ons interieur uitkomt en ik het contrast met het fake fur kleedje gaver vond. Natuurlijk is de kleur en het design belangrijk, maar het allerbelangrijkste is dat onze oude diva goed ligt en het kussen genoeg ondersteuning biedt. Gelukkig zit dit ook helemaal goed. Het kussen is namelijk gevuld met schuimvulling wat niet alleen zeer elastisch en druk- en vervormingsbestendig is, maar ook verkoeling biedt op warme zomerdagen. Zo kan ze gewoon op haar eigen plekje blijven liggen.

Wij hebben er voor Pluis de Labven Tosse Dog Blanket White/ Brown bij gekozen. Perfect voor in de wintermaanden of als Pluis graag ergens onder wil liggen. Zo heeft Pluis haar eigen hondendeken en hoef ik mijn dekentje tenminste niet meer te delen! Inmiddels ligt het hondenkussen alweer even in onze kamer en Pluis vind het heerlijk. Ze gaat er uit zichzelf op liggen en ook als we haar kwijt zijn hoeven we niet ver te zoeken..

Gelukkig hebben we niet alleen Pluis blij gemaakt, ook Zayne is helemaal in zijn nopjes met de mand (of is het vooral met de doos)?