Het lijkt wel of we dit jaar met meer hysterisch speelgoed om de oren worden geslagen dan voorafgaande jaren. Tussen mijn Facebook nieuwtjes door zie ik alle kleuren van de regenboog in plastic voorbij komen. Koop mij! Ik maak nog meer lawaai dan de vorige versie! Begrijp mij niet verkeerd; ook wij hebben Toet Toet auto’s in huis waar ik enthousiast de liedjes meezing, uit mijn hoofd, maar moet het nu allemaal zo over de top? Mag ik misschien als ouder ook iets minder plastic en iets minder lawaai willen? Zou het niet fijn zijn als de Pieten dit jaar op Ozosnel naar Leiden zouden rijden en daar op de Botermarkt  de deuren van De kleine planeet zouden vinden? Zodat zij in dit kleine paradijsje kunnen rondneuzen of tenminste op de webshop in plaats van de gebruikelijke grote hallen van het magazijn van Bol.com?

De Kleine Planeet

Unieke, hippe én duurzame speelgoed items, lifestyle producten en kinderkleding vullen hier de schappen. Elke keer dat wij in Leiden zijn moet ik even rondneuzen tussen de nieuwe items of er iets leuks voor Pelle tussen zit. Voor zowel Pelle zijn eerste- als zijn tweede verjaardag hebben wij hier zijn cadeau gevonden. Bij de Kleine Planeet hebben ze een grote speelhoek voor kinderen waar zij kunnen spelen met het speelgoed dat in de winkel verkocht word. Duurzaam speelgoed is vaak kostbaarder waardoor het fijn is om te weten dat er ook mee gespeeld wordt. Dus onder het genot van een cappuccino en een kokos-Lemon cake hebben we Pelle laten spelen terwijl wij even rustig in het zonnetje zaten. Jaja moeders, Sint en Pieten, naast een winkel huist ook een heerlijk café in het monumentale grachtenpand van de Kleine Planeet. Zelfgebakken taarten, American Pancakes  of een Unicorn Granola bowl, het kan allemaal. Voor de kinderen zijn er blije boterhammen met gezonde belegopties en toen Pelle nog klein was kreeg hij een heerlijk  versbereid fruithapje.

Uiteindelijk viel onze keuze op een starter set Grapat met poppetjes, bakjes, muntjes en ringetjes welke verschillende spelvormen en ontwikkelingsgebieden stimuleren. Na dit succes het eerste jaar zijn wij voor zijn tweede verjaardag weer terug gegaan naar de winkel en hebben wij tussen lockdown 1 & 2 heerlijk op het terras aan de gracht kunnen zitten en heeft Pelle in de zandbak gespeeld. Wij hebben ons weer door de eigenaresse laten adviseren. Zij weet alles over het speelgoed welke er verkocht wordt. Erg prettig voor de eeuwige twijfelaars; Ronald en Maruschka. Het werd een Micro step met lichtgevende wieltjes. Een schot in de roos voor onze kleine Speedy Gonzales. Sierlijk zweeft hij door de straten van Zoetermeer.

Bij deze dus Sinterklaas, rijd dan niet stilletjes met Ozosnel de Kleine Planeet voorbij. En als uw pieten dan toch daar zijn, zouden ze dan heel misschien voor mij het Selfcare Journal van Rock Your World mee willen nemen? Of toch misschien liever een armbandje van a Beautiful Story? Vraag het voor de zekerheid maar even aan de eigenaresse, zij weet wel welke te kiezen.

Liefs,

Maruschka