Natuurlijk is het paasfeest een christelijk feest, maar het wordt ook gezien als een lentefeest. In dat laatste kan ik mij het beste vinden. Nieuwe bladeren aan de bomen, de lammetjes worden geboren, kuikentjes kruipen uit eieren en uit bollen komen de prachtigste bloemen. En dan dat heerlijke lentezonnetje!

Lenteweer

De eerste dagen hebben we al achter de rug dat de temperatuur zo rond de twintig graden komt….wat zijn wij mensen dan blij. Je merkt het aan alles. Vrolijke(re) mensen op straat. Spontaan hebben we zin om ons tuintje of balkon aan kant te maken, onze ‘groene’ vingers in de grond te stoppen en de tuinmeubels te soppen. Ik merk zelf wel dat ik de auto laat staan en de fiets vaker pak. De hond wordt verwend met een extra rondje uitlaten.

Paasfeest dus een vrolijke stemming!

Omdat het oog ook wat wil, vind ik het heerlijk om voor die paar paasdagen het huis in vrolijke stemming te brengen. Jawel hoor, daar komen de kronkelwilgentakken met gekleurde eieren en gele lintjes en veertjes in een te grote vaas. Het liefst zet ik ook nog een hele grote gele paashaas in de tuin. Hoe fouter hoe beter! De paasbrunch is het hoogtepunt, al moeten we het dit jaar wat ingetogener houden in verband met het aantal genodigden maar zo voor zijn twee is een rijkelijk gedekte tafel nog een genot! Croissantjes, minibaquettes, verse jus en natuurlijk paaseieren…

Eieren verstoppen

Ik kan mij nog een paasfeest herinneren met een bitter nasmaakje. Mijn hond had alle eieren, die voor de buurtkinderen verstopt waren, opgegeten! Met cellofaan en al! Ik moest vervolgens hem bij de dierenarts een prik laten geven, zodat hij alles weer uit zou kotsen. Ik zal je de details verder besparen. Sindsdien heb ik alleen maar paaskoekjes in huis. Heerlijk, ze smelten zo op je tong. Liggend in een keramiekschaaltje. Natuurlijk lekker mangogeel van kleur, want dat kan allemaal met Pasen!

Vrolijk paasfeest!