Een bioscoopavond die mij aan het denken heeft gezet. Samen met een vriendin naar een typische vrouwenfilm, een echt feel-good movie waar je positieve energie van krijgt! Een aanrader zeg ik volmondig, een komische maar toch aandoendelijke film waarvan de titel al zijn boodschap uitdraagt: I Feel Pretty.

Zelfbeeld

Wanneer Renee (Amy Schumer) tijdens het sporten met een harde klap van haar fiets valt, verandert haar zelfbeeld drastisch. In plaats van een doorsnee onopvallende vrouw die worstelt met haar onzekerheid, ziet ze zichzelf als één van de meest prachtige en zelfverzekerde personen ter wereld. Met deze nieuwe versie van zichzelf is ze vastbesloten om alles uit het leven halen zonder dat haar nog iets in de weg staat. Maar wat gebeurt er wanneer ze er achter komt dat haar uiterlijk nooit veranderd is?

Filmkomedie

Een heerlijke filmkomedie die menig vrouw (en man) aan het denken zet. Hoe vaak streven we niet het ideaalbeeld in ons hoofd na? Net die laatste paar kilo’s die eraf moeten? Pluizig haar wat maar niet leuk wilt vallen? Lelijke knieën die we maar al te graag willen verbloemen? En dan nog maar niet te spreken van de hoeveelheid vrouwen die er weer tegenop zien om in bikini deze zomer op het strand te liggen?

Boodschap

Boodschap van deze film is dan ook hoe we ook zijn met al onze uiterlijke gebreken en is niets zo mooi als een mooi en tevreden karakter! Je bent wat je uitstraalt en daar kan geen “afwijking” tegenop! Iemand die goed in zijn vel zit heeft meer uitstraling dan van een fotomodel! Iedereen heeft iets moois op zijn eigen manier en zodra je tevreden ben over jezelf straal je dat uit en dan ben je de mooiste persoon op aarde! Wees trots op jezelf! Wat er in jouw omgeving misschien ook wordt gezegd of welk onrecht je er ooit is aangedaan, keep your head up and be proud of yourself!

Er is niemand zo uniek als jij dus gun jezelf ook dit avondje uit en ga deze film eens zien!