Als je chronisch ziek bent breng je enorm veel tijd door in je bed en in de slaapkamer. Ik verdwijn het liefst onder mijn dekbedovertrek als ik me heel slecht voel! Maar vaak maken wij onze woonkamer gezelliger dan onze slaapkamer. Hoe kan je er voor zorgen dat je slaapkamer er toch gezellig uit ziet?

Beddengoed!

Je bed is je focuspunt in je slaapkamer. Dus een goed dekbedovertrek is de eerste stap om je kamer een transformatie te geven zonder mega veel geld uit te geven. Je kunt kiezen voor dekbedovertrekken met rustige kleuren en juist textuur zoals een tafelprint of je kunt kiezen voor een print, bijvoorbeeld bloemen. Hieronder geef ik wat voorbeelden van mooie dekbedden.

Heb jij een mooi print behang achter je bed? Ga dan voor iets lichts. Witte dekbedden zijn weer helemaal in de mode. Maar ook wit met alleen een zwart randje bijvoorbeeld. Dit Essenza dekbedovertrek hieronder is heel simpel, maar prachtig in combinatie met het behang erachter en het maakt een statement.

Essenza dekbedovertrek

Essenza

Beddinghouse x Van Gogh Museum

Deze lijn van Beddinghouse x Van Gogh Museum vind ik dus echt geweldig. Hoe cool is het om onder een master piece te kunnen slapen? Het hoeft niet gelijk een heel heftig dekbed te zijn mocht je daar niet van houden want ze hebben ook hele rustige kleuren in deze lijn. Zie bijvoorbeeld dit Beddinghouse dekbedovertrek:

Beddinghouse x Van Gogh Museum

Accent muur achter het bed

Zoals ik eerder al aangaf, je bed is het middenpunt van de slaapkamer. Je wilt dan ook achter je bed dat het er mooi uitziet. Ga voor een accent muur met een kleur verf of een behang met een mooie print. Het hoeft niet gelijk heftig te zijn, het kan ook een zwarte, beige of groene muur zijn. Het enige wat ik echt aan zou raden is zorg dat alle kleuren bij elkaar passen in de kamer. Als je namelijk met een kleuren combinatie werkt zorg je dat er rust in de slaapkamer blijft.

Kunst of een mooie foto

Boven je bed, in het midden uiteraard, is het vaak mooi om een groot center piece te hangen. Hou je van kunst? Kies dan voor een mooi kunstwerk. Heb je niet veel geld? Geen probleem! Op TikTok/Instagram of Pinterest kan je heel veel voorbeelden vinden hoe je zelf iets kan maken. Abstracte kunst is helemaal HOT momenteel! Ben jij niet zo van de kunst? Ga dan voor een mooie foto. Let wel even op, mocht je een drukke print hebben op de muur dat het niet te druk wordt.

Verlichting

Verlichting maakt een ruimte. Het is niet alleen praktisch maar het geeft ook vooral sfeer. Zorg voor een mooie lamp aan het plafond als basis verlichting. Maar plaats of hang mooie lampen boven de nachtkastjes, je kunt zelfs eventueel schakelaren laten plaatsen.Ook kun je led verlichting plaatsen, bij je plafond weggewerkt of achter je TV. Een dimmer zorgt ervoor dat als je een “gezellige” avond hebt met je partner het het gelijk sfeer geeft. Maar wees eerlijk, als je een flare-up hebt kan je ook vrij weinig licht hebben, hoe ideaal is het als je dit dan kan aanpassen?

Meubels in de slaapkamer

Ook raad ik aan om een hoofdbord achter je bed te plaatsen mocht jouw bed dat nog niet hebben, het zorgt ervoor dat het luxe uitstraalt. En natuurlijk horen er naast je bed nachtkastjes, aan beide kanten, ook al ben je single. Het zorgt namelijk voor een eenheid. Mocht je een grote slaapkamer hebben kan je recht tegenover het bed een mooi laag dressoir plaatsen voor in de slaapkamer. Zo heb je ook ruimte om dingen op te bergen. Een mooie luxe stoel is een echte aanwinst in de slaapkamer, zeker als hij bij een raam staat waar je uitzicht hebt over de tuin.

Accessoires

Accessoires maken alles af, plaats een vaas(je) met droogbloemen op een bijzettafeltje naast de stoel of op je nachtkastje. Leg een mooie sprei op je bed en daarover een “throw blanket”, oftewel een deken die je over de sprei op het bed drapeert. Je ziet bijvoorbeeld veel van die groot grof gebreide dekens. Kussens geven enorm veel sfeer en gezelligheid, dit geldt op je bed net zo goed als voor de bank. Koop deze in de kleuren van je kamer en mix verschillende formaten. Plaats een groot kleed op de vloer onder je bed, dit zorgt voor een eenheid in de slaapkamer en het brengt alles samen.

Heb jij nog leuke tips? Laat het dan even weten in de reacties hieronder en/of op social media!