Wanneer heb jij voor het laatst lekker gek gedaan of heel hard gelachen?

We mogen weer vaker gaan spelen zoals kinderen doen. Kinderen bekijken de wereld nog vol verwondering, ze leven in het moment en zijn in hun hoofdjes niet bezig met de toekomst. Spelen is voor hen heel natuurlijk. Ze doen dit de hele dag door. Zelfs aan tafel wordt er met eten gespeeld.

Toen we volwassen werden, zijn we op een moment gestopt met spelen. Wanneer je als volwassene over straat huppelt, word je raar aangekeken. ‘Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’, hoor je dan. Daardoor zijn we gaan nadenken bij alles wat we doen en hoe we overkomen op anderen. Dat beperkt ons enorm in onze vrijheid maar we zijn het normaal gaan vinden.

Laten we met zijn allen weer meer spelen, plezier maken en lachen. Het leven een beetje luchtiger en minder serieus maken. Het is zo hard nodig in deze maatschappij waar het voornamelijk gaat om presteren.

Spelen ontspant, brengt je in het moment, je krijgt er positieve energie van. Niet voor niets zijn de kleurboeken voor volwassenen nu zo popular.

Geef het kind in je de aandacht die het nodig heeft. Hieronder een aantal ideeen voor je!

Kleuren en knutselen

Creatief bezig zijn, haalt je aandacht uit je hoofd naar je lichaam. Je helpt je ook om jezelf te uiten als je dat moeilijk vind om in woorden te doen. Het hoeft niet duur te zijn, kijk maar eens op de knutselafdeling bij de action, genoeg keuze!

Disneyfilms kijken

Wanneer je kinderen hebt, ben je waarschijnlijk wel op de hoogte van de nieuwste disney films J Maar ook zonder kinderen zijn ze geweldig om te kijken! Ik vind het heerlijk om erin weg te duiken.

Schommelen

Vroeger kon ik er geen genoeg van krijgen, maar wanneer heb ik voor het laatst op een schommel gezeten? Ik kan het mij niet herinneren. Tijd om een te doen! Het gevoel van vrijheid wanneer je door de lucht zweeft, de wind door je haren, dat is toch geluk.

Bloemen plukken

Weet je nog dat je vroeger tijdens het wandelen alle bloemen plukte die je tegenkwam en thuiskwam met een mooie bos? Leuk om weer eens te doen!

Dansen

Dansen geeft zoveel energie! Lekker op muziek die je vroeger leuk vond, laat je maar meeslepen door het ritme. Als echt dansen lichamelijk niet lukt, dan is alleen meebewegen op de muziek al voldoende om je een fijn gevoel te geven en het contact met je lichaam te versterken.

Wat ga jij doen?