Het is alweer februari en ik ben in december voor het laatst op reis geweest. Het klinkt kort geleden maar voor mij is het alweer veel te lang geleden. Reden genoeg dus om weer een reisje te gaan plannen. Ik kan het gevoel niet goed uitleggen maar ik denk dat de reisliefhebbers onder ons het wel begrijpen en hetzelfde gevoel hebben, het kriebelt gewoon om elke keer weer wat te plannen en weg te gaan.

Voorbereiding

Oke, allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten waar ik naar toe zal gaan. Nu staan er een aantal dingen op mijn lijstje die ik zeker graag wil zien. Word het een korte stedentrip of een verre reis, naar de zon of kou? Dingen die je wel goed duidelijk moet hebben voor jezelf. Ook was het voor mij heel belangrijk even goed te kijken in welke periode ik weer weg zou gaan. De schoolvakanties mijd ik sowieso altijd, dan zijn de prijzen ineens drie keer zo hoog en het is veel te druk overal. Die periodes vallen dus al af, dan begint mijn sport in april weer dus kan ik ook niet weg. Conclusie, ik moet of nu nog weg in februari of maart. Lekker snel dus. Wat mij betreft helemaal prima!

Bestemming

Voor mij was de keuze eigenlijk snel gemaakt. Het liefst wilde ik even ver weg, heel ergens anders zijn waar je echt het gevoel hebt alsof je in een andere wereld bent. De keuze is dus gevallen op China! Het land van de panda beren, Chinese muur, prachtige natuur, wereldsteden, drukte, rare tekens en bijzondere gewoontes. Dit zijn de ingrediënten voor een super gave rondreis! We gaan geen georganiseerde rondreis doen maar ik zoek alles zelf uit. Je hebt hele goede websites voor goed geprijsde vluchten en wanneer je vanaf een ip adres in Azië boekt heb je de vluchten nog goedkoper. Ik vind het ook erg leuk om alles zelf uit te zoeken, een stukje ‘voorpret”. Je kunt alvast uitzoeken wat je wilt gaan bezichtigen en dan word ik gelijk al helemaal enthousiast!

Het plan is om een aantal dagen door te brengen in Bejing, vanaf hier gaan we natuurlijk de Chinese muur bekijken, de verboden stad en nog veel meer bezienswaardigheden. Na Bejing vliegen we door richting Hong Kong om te shoppen! En is natuurlijk nog veel meer te beleven in Hong Kong maar daar ga ik jullie meer over vertellen in mijn volgende blog wanneer ik weer terug ben!

Vanuit Hong Kong willen we ook nog een binnenlandse vlucht naar Chengdu boeken zodat we de Panda beren kunnen zien. Dit is echt mijn droom! Al van kleins af aan wil ik dit heel graag, en nu eindelijk gaat deze droom echt uitkomen.

Visum

Nu we de bestemming rond hebben en de tickets zijn geboekt is er nog een klein maar eigenlijk heel belangrijk dingetje die we zeker op tijd moeten regelen! Voor China heb je namelijk een visum nodig. En wel op uitnodiging, dus je hebt echt heel je reisschema al nodig en alle hotels om een visum te krijgen. We dachten dat het makkelijk was en we zelf bij de Chinese Ambassade wel even een visum aan konden vragen. Maar helaas zo werkt dat niet meer. Je moet weer via een tussenpersoon, een kantoor waar het echt zo super druk is met mensen die een visum voor China willen! Iedereen is ter plekke hotels aan het boeken omdat je een uitnodiging nodig hebt om het land binnen te komen. Rusland was al wat lastig met Visum maar China is nog moeilijker.

Dus we hebben even snel een hotel in Hong Kong geboekt om maar het visum rond te krijgen.
Ons visum is nu rond en binnen dus niks staat ons nu nog in de weg voor een top reis!

In mijn volgende blog zal ik jullie alles vertellen over mijn ervaringen met dit bijzondere land!