In mijn kledingkast is er weinig te vinden wat echt fashionable is. Ik smeer foundation nog net niet op mijn ogen en mijn haar zit vaak in coupe net-uit-bed. Toch ging ik naar een event waar iedereen fashion en beauty ademde. 

Een van mijn lieve vriendinnen had mij voor mijn afstuderen een kaartje voor ‘Une fête Parisienne’ gegeven. Dit event werd georganiseerd door de site www.nsmbl.nl en was gericht op fashion, beauty, food en lifestyle. They had me at food! Nu ben ik best actief op internet, maar NSMBL (spreek uit: Ensemble) kwam mij niet echt bekend voor. Ik zei dan ook vol overtuiging dat ik naar een festival van de site EN ES EM BEE EL ging. Dit werd natuurlijk onder luid gelach door mijn (ex) collega’s verbeterd. 

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver! Het event was in de Westergasfabriek, wat bijna in mijn achtertuin is. Ik vond dit dan ook een mooie gelegenheid om voor het eerst mijn fiets uit te proberen (en daarmee ook voor het eerst in Amsterdam te fietsen). Gelukkig wilde mijn vriend mij niet alleen laten gaan, en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor haha. Ik denk dat ik zonder hem was gaan lopen of de tram had gepakt. Ik vind fietsen heerlijk, maar fietsen in Amsterdam is toch wel een hele belevenis.

2015-10-10 15.34.002015-10-10 17.29.08

Eenmaal op het event aangekomen hebben wij eerst een leuke goodiebag opgehaald. Hier zat nagellak en topcoat van O.P.I in, een zak broodchips van het merk Yes to No (AANRADER!), popcorn van Propercorn in de smaak Vanilla en Coconut, een paar kortingsbonnen, de Glamour, een flesje water en een cocktailshaker. 

2015-10-11 11.57.13 2015-10-11 11.57.52 

Daarna was het tijd voor een paar rondjes om alvast te inventariseren waar wij wilden lunchen. De keuze voor ‘Haute Friture’ was snel gemaakt. Biologische patat en zelfgemaakte sauzen. Misschien niet zo gezond, maar wel vreselijk lekker. Later op de dag hebben we nog een donut gegeten bij de stand van Lottie’s Doughnuts en als afsluiter een bakje yoghurt bij de Yoghurtbarn. Sorry Sonja! Vandaag was niet zo’n goede dag, haha. 

2015-10-10 17.07.452015-10-10 17.31.56

Al snel waren wij weer op een stoel geploft om de onthulling van de nieuwe ‘Icon Collection’ bij te wonen. Deze collectie is in samenwerking met Omodo gemaakt en bevat drie schoenen die elke vrouw in haar kast moet hebben. Ik was zelf helemaal weg van de herenschoen, al durfde ik niet te kijken hoe duur hij was. De twee andere schoenen waren best leuk, maar met mijn hypermobiele gewrichten vragen om problemen haha. 

2015-10-10 16.49.212015-10-10 16.49.25

Na elke stand drie keer gezien te hebben, heb ik uiteindelijk alleen een ketting gekocht. Ik ben tegenwoordig helemaal gek op olifanten (vooral op Ganesh), dus ik kon deze ketting niet laten liggen.

2015-10-10 18.12.59

Het ‘festival’ was gericht op Parijs, dus straattekenaars konden niet ontbreken. We hebben bijna twee uur in de rij gestaan (oké, ik heb gecheat en heb er een stoel bij gepakt), maar wat was het het waard. De tekening is ontzettend goed gelukt en krijgt een mooi plekje in ons huis. Ik ben ineens super slank en zo’n 1,80m lang. Dat moet ingelijst worden! 

2015-10-12 10.47.16

Nu een paar dagen later ben ik eindelijk een beetje van dit festival bijgekomen. Gelukkig maar, want vanavond ga ik naar de musical: ‘De Tweeling’ in het Delamar theater. Ik heb er zin in!