Als je op jezelf gaat wonen komt er enorm veel op je af. Je moet van alles regelen, de huur komt elke maand weer terug en dan nog niet te spreken over al het regelwerk. Een van de zaken die ik van tevoren al geregeld wilde hebben was een internet abonnement thuis. Essentieel voor iemand die bijna fulltime thuis werkt.

Waar ik internetsnelheid vroeger niet zo belangrijk vond, is dit nu compleet omgeslagen. Niks zo vervelend als een filmpje wat niet gelijk laadt of een Zoom meeting die precies bevriest als je onderkin in volle glorie te bewonderen is. Aangezien ik bijna 24/7 gebruik maak van mijn internetverbinding, vond ik het daarom extra belangrijk dat mijn internet abonnement thuis helemaal is ingericht op wat ik nodig heb. Zoom meetings die vlekkeloos verlopen (qua internet dan), goede wifi en genoeg snelheid om series en films te streamen. Tel daar de analyses die ik voor mijn werk moet doen bij op en snel internet is noodzakelijk. Gelukkig is dat met de komst van glasvezel inmiddels helemaal niet meer zo moeilijk.

Zelf ben ik voor een downloadsnelheid tot 100 Mbit/s en een uploadsnelheid tot 30 Mbit/s gegaan. Het zegt me niet heel veel, maar dit wordt vooral aangeraden voor grotere gezinnen die vaak tegelijk online zijn, mensen die het internet professioneel gebruiken of intensief online gamen. Nu ben ik niet zo’n doorgewinterde gamer en woon ik alleen, maar ik maak wel dag en nacht gebruik van het internet. Ik vond mezelf daarom professioneel genoeg om voor de snelste internetverbinding te gaan. Gelukkig was dit een enorm goede keus. Mijn analyses gaan lekker snel en ik kan ondertussen nog van alles downloaden, Whatsappen en Netflixen. En dat allemaal zonder dat de snelheid van mijn internet omlaag gaat.

Internetabonnement thuis

Vroeger werd internet bijna altijd samen met telefonie en televisie in een pakket aangeboden. Een huistelefoon wordt amper nog gebruikt en ook televisie abonnementen worden langzaam vervangen door streamingdiensten als Netflix en Videoland. Dit laatste geldt ook voor mij. Aangezien ik mij al blauw betaal om de nieuwste afleveringen van Love Island en Lucifer te kunnen zien, heeft een televisieabonnement voor mij geen extra waarde. Internet only it is dus!

Wat ik zelf heel fijn vind aan een internet only abonnement is dat ik hem makkelijk kan aanpassen. Nu de wereld weer een beetje opengaat, kan ik ook weer wat vaker het internet van mijn werk misbruiken. Analyses waar ik veel kracht voor nodig heb kan ik gewoon op werk doen en ’s Avonds kijk ik hooguit wat afleveringen van een nieuwe serie. Op dat soort momenten kan ik mijn abonnement van 100 Mbit/s makkelijk downgraden naar een abonnement van 50 Mbit/s. Nog steeds snel genoeg voor lange bingewatch sessies en ondertussen een paar blogs te schrijven, maar wel net iets goedkoper dan een sneller abonnement. Kan ik van het geld dat ik overhoud mooi weer een abonnement op een nieuwe streamingdienst afsluiten. Dat noem ik nog eens een goede win- win situatie!