Mijn voetbalkennis is vrij matig. Ik begeef mij graag eens in de skybox van NAC Breda maar dat is meer om de borrel te doen dan om het voetbal zelf. Mijn vriendinnen hebben er ook niet zoveel mee. Waarschijnlijk schop ik hiermee heel wat voetbalminnende dames tegen de schenen, maar inhoudelijk heb ik er niet zoveel mee. Wat ik wel interessant dus vind, zijn de randverschijnselen.

Oerkreten

Mannen kunnen namelijk heel druk zijn met voetbal. Het lokt primaire reacties uit waar je als vrouw echt van kunt schrikken. Ze kunnen er serieus boos om worden of uitzinnig van blijheid. Oerkreten die je normaal alleen in de slaapkamer hoort, worden voorgebracht en ook kan het oprecht hun humeur beinvloeden. Merkwaardig vind ik dat. Het is een eindeloos onderwerp van discussie in talkshows en er wordt uren gepraat over wat een voetballer beweegt om een bepaalde actie te ondernemen.

Serieus genieten

Toch heeft het ook wel iets sexy’s, dat voetbal. Of tenminste, de passie die mannen voor voetbal voelen. Het is zo lekker alfaman! Waar mannen serieus kunnen genieten van de wedstrijden, kan ik serieus genieten van een naar voetbal kijkende man. Voor het gewicht dat ze eraan hangen en de daarmee gepaard gaande analyse; heerlijk! In tegenstelling tot veel andere vrouwen stuur ik em dus ook helemaal niet aan een voetbalkijkende man.

Voetbalkennis als verrijking

Ik heb dit jaar besloten dat ik mij open minded opstel en maar eens lekker ga genieten van het komende EK. En weet je, dat vrouwengelul over dat voetbal alleen leuk is om de lekkere voetballers, moet nu ook maar een afgelopen zijn. Zo kortzichtig en oppervlakkig vind ik het eigenlijk. Ik wil kunnen levelen met de mannen, echt kunnen meepraten. Waarom is het nou zo interessant en de moeite waard? Ik wil het weten! Ik dompel me de komende tijd onder in de wereld van grasmatten, buitenspel en Johan Derksen. Heerlijk. En dat EK, wanneer begint dat ook alweer?