4 weetjes over chronische pijn

Bijna alle meiden van Justliveblog hebben last van chronische pijn. Dag in, dag uit en 24 uur per dag. Ontzettend vervelend, maar wat bijna nog vervelender is is het onbegrip waar we mee te maken krijgen. Er zijn namelijk nog heel veel misvattingen wat betreft chronische pijn, daarom 4 weetjes over chronische pijn!

Chronische pijn kent gradaties en verplaatst

Chronische pijn is helaas niet altijd hetzelfde. Ook binnen chronische pijn kom je helaas heel wat gradaties en soorten pijn tegen. Het ene moment lijkt het alsof je wordt neergestoken, het andere moment alsof er een colonne vrachtwagens over je heen heeft gereden of heb je gigantische spierpijn. Dan is het je nek, dan je huid en om het af te maken kunnen organen ook nog wel eens meedoen. Ontzettend vervelend en dus niet zomaar een beetje pijn.

Chronische pijn is echt

Veel van ons hebben er aan getwijfeld of de pijn wel echt was. Als je namelijk nooit serieus wordt genomen, ga je ook ontzettend aan jezelf twijfelen. Helaas is de pijn er na al die jaren nog steeds en is het ons toch echt niet gelukt om het weg te toveren.

24/7, 365 dagen per jaar

De vraag: ‘wanneer word je weer beter’ is niet alleen heel vervelend, maar wordt ook nog eens ontzettend vaak gevraagd. Helaas gaat chronische pijn niet binnen een weekje over en doordat het CHRONISCH is, zullen de meeste mensen hier hun hele leven last van hebben. Een mooi vooruitzicht.. kuch kuch.

Iedereen kan het krijgen

“Je bent zo jong, die pijn zal wel meevallen hoor”! Een misvatting waar we helaas als jonge meiden enorm tegenaan lopen. Chronische pijn discrimineert niet en iedereen kan er last van krijgen. Of je nu 12, 23, 50 of 84 bent.

Wat vind jij de grootste misvatting omtrent chronische pijn?

 

 

 

OVER DE BLOGGER
Justliveblog
JustLiveBlog is een Health, Mindset, lifestyle & Travel blog, met onderwerpen als het leven met een chronische ziekte, Films, Series, Muziek en meer!

3 comments

 1. juni 4, 2017
  TAT

  De grootste misvatting kreeg ik 2 WEKEN GELEDEN TE HOREN VAN EEN GESPECIALISEERD VPK. zIJ ZEI dat CHRONISCHE PIJN TUSSEN JE OREN ZIT

 2. juni 26, 2017
  Channa

  Niet echt een miSvatting, maar mensen zeggen altiJd; jij hebt nog een jong lichaam/jij kan dIt eN dat wEl Even doen want je bent nog jong. Dan denk ik altijd; je moest eens weten… verder zei de revalIdatie arts pas tegen mij; heT iS Geen echte pijn. En Ik kon alleEn maar denken; Als het geen Echte pijn waS zát ik hier niet. ZUcht

 3. juli 2, 2017
  Stéphanie Juliana-Harmsen

  Wat vervelend Channa!
  Dat is echt niet leuk om te horen!! En inderdaad, dat hoor ik ook vaak. het is verschrikkelijk en mensen snappen er helemaal niks van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We zullen je email adres niet publiceren. Verplichte velden hebben een *

CommentLuv badge

Meer infonaar instagram