Als jij een ouder bent of kleine nichtjes of neefjes hebt die graag je zakkenrollen als je even niet oplet dan kan je geen telefoon hebben zonder telefoonhoesje, herkenbaar?

Wanneer je kinderen al jong beginnen met vloggen

Een poosje geleden was ik aan het koken en ik hoorde ineens de stem van Zayne in de slaapkamer die zei; Dit is de slaapkamer van mama en papa, hier slaapt mama en daar papa. En hier kan je de deur door naar het balkon en kan je heeeeel ver kijken, zo zie je mijn nieuwe school en de trein. Daarna kwam hij de woonkamer in en zei hij: Hier is de woonkamer en hier speel ik graag en kijk ik tv, en hier is mama aan het koken, Wat ben je aan het maken mama? En hoe maak je dat dan? Daarna ging hij verder en liet hij de badkamer en zijn eigen kamer zien. Te lief toch? Zo moet ik ook regelmatig tegen de telefoon praten als Zayne aan het filmen is, ik hoor me dan voor te stellen als de mama van Zayne en te vertellen wat ik aan het doen ben volgens de kleine regisseur.

Het belang van een telefoonhoesje

Een telefoonhoesje om je mobiel is tegenwoordig bijna van belang. De telefoons van tegenwoordig lijken helemaal niet meer op de dikke Nokia 3310 van vroeger, ze worden steeds dunner, met meer opties en de beste camera’s. Je wilt zorgen dat je telefoon goed beschermd is op het moment dat hij verongeluk valt. Je wilt daarom ook bijvoorbeeld een iPhone XS case dat aan de voorkant net een extra randje heeft zodat je scherm goed beschermd is, eventueel kan je ook een plastic of glazen screenprotector over je beeld plakken.

Verschillende soorten telefoonhoesjes

Er is tegenwoordig eindeloos veel keuze qua telefoonhoesjes. Er zijn verschillende soorten zoals:

  • Bumpers (een hoesje die alleen om de randen van de telefoon zit)
  • Soft case (van zacht siliconen materiaal gemaakt)
  • Hard case ( een hard onbuigbaar hoesje, kan van verschillende materialen gemaakt worden)
  • Boekcase ( een hoesje waar je telefoon aan de voorkant en achterkant beschermd is die je kan openklappen net als een boek)
  • Flip case (een hoesje wat je van boven naar beneden openklapt)
  • Insteek case (een hoes waar de telefoon ingestoken wordt)
  • Sportband hoes (een hoes voor om je arm tijdens het sporten waar je de telefoon in kan steken en hij niet nat wordt)
  • Extra beschermende hoes ( een soort hoes die een stuk dikker is en goed gebruikt kan worden tijdens bijvoorbeeld bergklimmen)

Extra functies van een hoesje om je telefoon

Tegenwoordig zijn telefoonhoesjes er niet alleen nog maar om een telefoon te beschermen. Het is ook een manier om je telefoon te pimpen tot een echte eyecatcher. Veel hoesjes hebben tegenwoordig ook een extra functie om bijvoorbeeld je pinpas of OV chipkaart in op te bergen en je deze zo altijd bij de hand hebt maar er kan met andere hoesjes bijvoorbeeld weer een lipje uitgeschoven worden waardoor je de telefoon makkelijk neer kan zetten om een presentatie op te laten zien of een film/serie op te kijken.