Het moment was vorige week eindelijk daar, de basisschool! Maandenlang keek hij er naar uit om naar de bassischool te mogen. De dagen ervoor was hij mega zenuwachtig en dat merkte wij aan alles. Het weekend er voor was hij aan het stuiteren en moesten wij continu corrigeren, maar op andere momenten was hij dan ook weer mega lief en knuffelig.

De eerste dag op de basisschool

Maandagochtend stonden wij vroeg op, half 7 ging de wekker. Samen zijn wij vroeg opgestaan en hebben we gezellig met zijn drieën ontbeten. Hierna uiteraard gedoucht, aangekleed, tanden gepoetst en Zayne zijn haren gedaan. Daarna gingen de schoenen aan, jas aan en toen begon de wandeltocht naar school. Gespannen met in zijn ene hand een knuffel en met zijn andere hand zijn moeders hand vasthouden. Papa liep trots aan de andere kant naast hem. Uiteraard moesten er even wat foto’s gemaakt worden voor de opa’s en oma’s en daarna liepen wij het schoolplein op.

De eerste keer de klas inlopen

Tot mijn verbazing mocht er een papa of mama mee de school in om even de jas en tas op te hangen en mee de klas in tot hij op zijn stoel zat. Zayne en ik hingen zijn jas en tas op bij zijn plaatje van de leeuw (omdat de kinderen niet kunnen lezen krijgt ieder kind een tekening van een dier of voorwerp toegewezen voor het jaar. Deze staan op de kapstok en op de stoelen van het kind). Zijn beste vriendin sinds hij 10 maanden oud is zit weer bij hem in de klas! Ze kennen elkaar van de opvang waar zij al 3,5 jaar samen in de baby en kleuter/peuter klas. Samen heb ik de kids mee de klas ingenomen en heb ik hun geholpen met handen wassen. Daarna heeft Zayne zijn eten en drinken op de plank gezet en zijn wij samen hun stoel gaan zoeken. Uiteraard moest er nog even een foto gemaakt worden van de eerste dag samen in de klas!

kinderen eerste dag op de basisschool
Eerste ochtend samen in de klas met zijn beste vriendin Van-na.
kind slapend in auto
Het einde van de dag, toch wel wat vermoeiend Zayne?

Het wennen van de eerste week op de basisschool

Normaal gesproken als kinderen voor het eerst naar de basisschool gaan dan gaan ze de eerste week 4 halve dagen en de woensdag vrij om even bij te komen. Zayne zei: Nee hoor mama, ik ga een hele dag vandaag en woensdag ga ik ook gewoon. In eerste instantie dacht ik, die gaat woensdag uitgeteld op de bank liggen maar dinsdag was hij er nog steeds vrij zeker van dat hij de dag erna naar school zou gaan. Dinsdag avond was hij gesloopt. Echt KA-POT! Ik had er weinig vertrouwen in dat hij zou gaan. Maar die kleine doorzetter stond op en ging naar school. En donderdag. En vrijdag, En toen ook nog even breakdancen op vrijdagavond. Ik vond het mega stoer!

kinderen op breakdance les
Breakdance; Zayne staat midden op de foto gek te dansen, voor het meisje met het vlechtje.

Wil jij filmpjes zien van Zayne die aan het breakdancen is? Kijk dan even via deze link.

De eerste week zat Zayne vooral in een adrenaline stoot en was soms echt niet te genieten als hij thuis kwam. Ik weet niet of het herkenbaar is voor andere ouders maar je moet er echt uittrekken wat er op een dag gebeurd op school. De afgelopen week was hij wat vermoeider, liet het meer merken maar hij is mega enthousiast over school. Er komen nog steeds uit zichzelf niet echt verhalen, die moet je er uittrekken maar hij zingt nieuwe liedjes en legt dingen uit die hij ineens zegt of doet.

kind op de basisschool
Ga nou weg papa! Ga naar huissss!!

Mijn kind is zo enorm gegroeid afgelopen zomer

Het is bizar hoeveel kinderen groeien in een zomervakantie. Ze leren veel volwassener praten ineens met de leeftijd 3/4 jaar en ze worden zo gigantisch lang. Al worden ze dat op elke kinderleeftijd natuurlijk, maar met 4 jaar is er echt een switch van kinderdagopvang naar school en daar zit wel een groot verschil in. Als ik voor hem iets gekookt heeft zegt hij; Dit is lekker mama, hoe heb je dit gemaakt? En wat heb je dan er allemaal voor gebruikt? Of afgelopen weekend ging ik nadat wij naar de stad geweest waren terug naar bed, Zayne komt naast mij staan en zegt; slaap lekker mama, ik hou van jou en geen mij een kusje op mijn voorhoofd. zo onwijs lief!

Hier nog wat leuke foto’s en filmpjes van de eerste twee weken!

kind op de basisschool
Foto gemaakt door de juf op school.
kind klaar voor schoolfoto's op de basisschool
Klaar voor de schoolfoto!
kind loopt naar de basisschool
De wandeling naar school
kind zit in de klas op de basisschool
Samen met Vyn-na in de klas!