Als er iemand veel opgenomen is in het ziekenhuis, dan ben ik het wel! In de afgelopen 8 jaar heb ik over de 60 ziekenhuisopnames gehad van 2-3 weken tot aan 4 maanden per keer. In deze blog ga ik jou tips geven wat je het beste kunt meenemen als je opgenomen wordt.

Wat stop je in je tas als je opgenomen wordt in het ziekenhuis?

Er zijn een aantal dingen belangrijk, is het een normale opname of ga je geopereerd worden? Want als het een normale opname is weet je al dat je waarschijnlijk niet zo lang hoeft te blijven dan als je een operatie krijgt. In het geval van een operatie zul je net wat meer meenemen. Sowieso moet je er voor zorgen dat je een niet te grote hoeveelheid meeneemt. Als je voor een opname gaat is het slim om 2 a 3 setjes kleding mee te nemen, kies voor makkelijk zittende kleren waar je lekker mee in bed kan liggen en voor elke nacht een pyjama. Zorg dat je altijd wat extra lingerie bij je hebt voor als er iets is waardoor je je moet omkleden.

Douchen in het ziekenhuis

Een van de belangrijkste dingen die je mee wilt nemen zijn een paar slippers. De douches worden (bijna) elke dag schoongemaakt maar het moet altijd zo snel waardoor er nooit echt goed schoongemaakt wordt, en dan wil jij niet met je blote voeten in een vieze douche staan. Daarnaast heb je iets nodig qua douchegel om mee te douchen. Handdoeken en washandjes worden enorm heet gewassen in het ziekenhuis maar heb jij liever je eigen handdoeken? Gewoon meenemen! Alleen zul je ze zelf door familie/bezoek mee naar huis moeten laten nemen om te wassen. Verder is het handig om nog iets voor je haren mee te nemen, shampoo, conditioner en iets van verzorging wat je in je haren kan doen. Wat overigens handig is om in je toilettas te stoppen is iets van maandverband en tampons. De reden waarom ik maandverband zeg is dat als je een operatie gehad (aan het buik gedeelte) hebt zul je geen tampons kunnen gebruiken. Ook al slik je je pil door, na een operatie zul je altijd ongesteld worden helaas… Been there, had nothing, haha! Sorry, die was heel flauw! Mocht je het vergeten zijn kan je het altijd aan de verpleging vragen, die hebben ook altijd iets voor noodgevallen.

Wat is handig om mee te nemen voor overdag?

Het ligt er uiteraard aan hoe ziek jij bent. Als je zo ziek bent dat je alleen maar zult slapen in het begin dan heb je niet veel nodig. Anders is het fijn om iets bij je te hebben. Overdag is er namelijk niets op televisie en niet elk ziekenhuis heeft net als het Erasmus MC een eigen tablet op de kamer. Mocht je het fijn vinden om te lezen dan is het handig om iets van een boek of een E-reader mee te nemen. En als je graag Netflix kijkt zou ik iets van een iPad of tablet Meenemen. Vaak, niet overal helaas, heb je WiFi in het ziekenhuis. Je kunt een heatpad meenemen maar die kun je ook in het ziekenhuis vragen, daar hebben ze deze ook vaak. En het is fijn om soms even lekker door een tijdschrift te bladeren, maar deze zul je vaak ook krijgen van het bezoek die langskomt. Ook krijg je vaak droge lippen in het ziekenhuis, dus neem iets mee qua lippenbalsem.

Wat mijn beste tip is van deze blog, naast slippers, is: Neem een verlengkabel mee! Ik heb deze standaard in mijn ziekenhuis tas zitten. Een verlengkabel is altijd handig omdat je oplader het niet haalt qua lengte en je gewoon wilt kunnen appen. Ik leg de verlengkabel meestal in het laatje van mijn kastje en kan zo gemakkelijk tegelijkertijd op mijn telefoon. Zeker als je geopereerd bent aan je buik, kun je niet draaien of een holle rug maken en naar boven kijken.

Heb jij nog goede tips? Laat ze dan vooral even hieronder in een reactie achter!