Tweeduizendachttien, dat betekent dus dat mijn eerstgeborene, mijn meisje, mijn lief, mijn hartendief, 18 jaar gaat worden dit jaar. Dat betekent ook dat als het goed is, er dit jaar een hoop gaat veranderen. Dat is best een tijd, toen ik zelf 18 was, ging ik dus al om met mijn huidige lief, woonden we al samen in 1 huis en maakte we toekomstplannen.

Mijn eigen kind maakt nu dus ook al plannen, eerst maar eens hard werken om te slagen voor de Havo en als dat lukt op zoek naar een kamer een Utrecht, inderdaad ja een kamer in Utrecht. Want dat is wat ze wil, een kamer om te wonen, alleen zonder ons.

En dat is goed, ik ben vanuit huis gaan samenwonen met manlief en ben er van overtuigd dat het slim is om eerst eens een jaartje op jezelf te wonen, een jaar je eigen rekeningen en je eigen plek. Vriendlief is al wat ouder al klaar met school heeft een goede baan en is op zoek naar een eigen plek ook in de buurt van Utrecht waar hij werkt. En toch is ook hij van mening dat het slim is om eerst een eigen plek te hebben.

Uitzet

En zo komt het dus dat er af en toe gesproken word over een uitzet sparen, spaaracties van verschillende supermarkten worden gemeld aan vrienden en familie zodat er maar zoveel mogelijk spaarkaarten gevuld gaan worden.

Ik spaar mee, ik motiveer het ook, ik ben ervan overtuigd dat het slim is om je eigen pad te lopen… en ergens is er een stemmetje achter in mijn hoofd die denkt, misschien zijn alle kamers wel bezet, is er niemand die dit jaar uit zijn kamer vertrekt waardoor zij er in kan, misschien kan ze het zich wel niet veroorloven, is het veeeel te duur. Maar ik weet dat het er 1 van mij is, en dat wat ze in d’r kop heeft zitten niet in d’r kont heeft. Met andere woorden, als ze dit echt wil dan zal het haar ook lukken, met als resultaat dat ik straks regelmatig op maandag, mijn vrije dag met haar zal slenteren door Utrecht.

Zelf komt ze er al, ik moet echt eens een mee, kijken of ik net zo verliefd word op die stad als zij al is. Met z’n leuke winkels, terrassen, grachten en waarschijnlijk mooie beschikbare kamers in het centrum. En dan maar hopen dat ze niet binnen drie maanden een vreselijke huisbaas treft waardoor ze alsnog gaat samen wonen met die superleuke vriend die dan waarschijnlijk een heerlijk huis heeft op fietsafstand van die school in Utrecht.